eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Gyirmóton nyert a címvédő Ferencváros

A címvédő Ferencváros magabiztos győzelmet aratott a Gyirmót vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának szombati játéknapján.

OTP Bank Liga, 11. forduló:

A címvédő fővárosiak - akik a hazai kupában szerdán 7-0-ra verték a megyei első osztályú Tökölt - a második, míg a hazaiak a 11., utolsó előtti helyről kezdték a szombati meccset, amelyen a Gyirmót előzetes tájékoztatása ellenére nem telt házat jelentő 4500, hanem ennél néhány százzal kevesebb szurkoló figyelte a csapatokat.

A csütörtöki, Celtic elleni Európa-liga-mérkőzésre készülő Ferencváros rögtön magához ragadta a kezdeményezést, nagy tempót diktált, ám az első félórában csak egy nagy helyzetig jutott Mmaee révén. A házigazdák állták a sarat, és hősiesen védekeztek, a félidő hajrájában az FTC nagy "tűzijátékot" rendezett Hársfalvi kapuja előtt, ennek ellenére gól nélküli döntetlennel vonultak az öltözőbe a csapatok.

Fordulás után egy kapu előtti kavarodásból Uzuni juttatta vezetéshez a vendégeket, majd ezt követően is jobbára a Ferencváros birtokolta a labdát. A hazaiak Szegi fejesénél álltak a legközelebb az egyenlítéshez, a találkozó és a három pont sorsa a 85. percben dőlt el Nguen remek egyéni alakítása és pontos lövése révén.

A Gyirmót az élvonal negatív rekordereként a hatodik vereségét szenvedte el az idény során, míg a Ferencváros sorozatban 21. idegenbeli bajnokiján maradt veretlen.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×