eur:
393.85
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Csak ötvenöt percig tartotta a lépést a Ferencváros a Celtickel

A Fernecváros 2-0-s vereséget szenvedett a skót Celtictől Glasgow-ban, a labdarúgó Európa-liga csoportkörének 3. fordulójában. A második félidő képe alapján az eredmény a magyar bajnok számára hízelgő.

A kezdőcsapatok. A vendég Ferencváros: Dibusz – Wingo, Blazic, S. Mmaee, Civic – Laidouni, Vécsei – Tokmac, Zachariassen, Uzuni – R. Mmaee. A házigazda Celtic: Hart – Ralston, Carter-Vickers, Starfelt, Montgomery – C. McGregor, Turnbull – Abada, Rogic, Jota – Furuhasi. Mindkét csapat az aktuálisan legjobb – értsd, a hosszú ideje sérülteket nem számítva pályára küldhető – tizenegyével kezd. A magyar bajnoktól egyedül Botka Endre hiányzik, Franck Boli, miután a klub nem nevezte az Európa-ligára, természetesen nem játszhat.

Két és fél perc elteltével Wingo Montgomery mögé került a jobbszélen, beadását Ryan Mmaee elérte, de helyezni nem tudta. Ő úgy gondolta, szabálytalankodtak vele.

Callum McGregor lövését Dibusz Dénes magabiztosan védte.

A Ferencváros kezdeti lendülete alábbhagyott, most már inkább a skótoknál van a labda.

A portugál Jota a balösszekötő helyéről lőtt, Dibusz jól fogta a szöget, lábbal védett.

Újra a portugál előtt adódott lehetőség, miután Tokmac eladta a labdát. Jota ívelését Dibusz kiütötte a léc alól.

A csupán 170 centis Furuhasi hét méterről, viszonylag tiszta helyzetből fejelhetett, nem ez az erőssége.

Myrto Uzuni éles szögből lőtt a rövid felsőre, Joe Hart szépen védett.

A svéd Starfelt sárga lapot kapott Zachariassen felrúgásáért.

Szép ferencvárosi labdakihozattal indult és Vécsei lövésével zárult az akció, talán több is lett volna benne, ha Tokmac gyorsabban és pontosabban játssza meg Uzunit.

A 40. percben Samy Mmaee és Ralston is sárga lapot kapott, kakaskodásért.

Vége az első félidőnek, 0-0.

Szelíd mezőnyjátékkal, de nagyobb helyzet nélkül telt el a félidő első öt perce.

Aztán a második is.

Az 55. percben vezetést szereztek a skótok. Egy védekezési (helyezkedésI) hiba miatt Furuhasi egyedül vehette át Jota kiváló labdájátt, a japán vihette Dibusz kapujára. Nem hibázott, magabiztosan passzolt a hálóba, 1-0.

Szinte azonnal egyenlíthetett volna a Fradi, Uzuni labdájából Ryan Mmaee lőhetett volna, de védője az utolsó pillanatban hárítani tudott.

A 60. percben Montgomeryt az alapvonal közelében buktatta Wingo, ez tizenegyes. Callum McGregor tizenegyesét Dibusz Dénes remek vetődéssel kivédte.

Ryan Mmaee jó helyzetben vezethetett kontrát, de nem volt jó Uzuni felé a kulcspassz.

Zachariassen és Laidouni helyére Somália és Loncar állt be a Ferencvárosnál.

Cseréltek a skótok is, már csak húsz perc van hátra.

A 73. percben Furuhasi labdáját Jakumakisz olózva a kapu fölé vágta.

A következő percben Jota látványosan átvette a labdát, középre adott, Turnbull először luftot rúgott, majd a támaszkodó lábáról elé pattant, Vécsei visszarohant, s róla pattant a labda a kapuba, 2-0, alighanem eldőlt.

Jota nagy tanár, ezúttal is Turnbullt hozta óriási helyzetbe, aki elpasszolta a labdát Dibusz, de szerencsére a bal kapufa mellett is.

Johnston passza ezúttal Jotát találta, aki jobb előkészítő, mint befejező, mellé rúgta a labdát.

Vége, 2-0-ra nyert a Celtic.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×