eur:
395.04
usd:
366.09
bux:
65602.36
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
ZANDVOORT, NETHERLANDS - SEPTEMBER 04: Nikita Mazepin of Russia and Haas F1 walks in the Pitlane during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of The Netherlands at Circuit Zandvoort on September 04, 2021 in Zandvoort, Netherlands. (Photo by Dan Mullan/Getty Images)
Nyitókép: Dan Mullan/Getty Images

Katonai szolgálatra kötelezik a Forma–1-es pilótát

Nem kivételeznek Nyikita Mazepinnel: be kell vonulnia sorkatonának, ahogy minden orosz honfitársának.

Még a nyáron derült ki, hogy Nyikita Mazepin frissen induló Forma–1-es karrierjét megtörheti, hogy besorozták katonának. Akkor még arra panaszkodott az apja, hogy az orosz hatóságok nem adnak kedvezményt az élsportolóknak, de mostanra kiderült, nem olyan vészes a helyzet – írja a vezess.hu.

Már azért járt kedvezmény, mert a Haas pilótája a moszkvai állami egyetem mesterképzésére jár, mint mondta, sosem volt kérdés számára a tanulás, mert tudja, mire a versenyzői karrierje véget ér, akkor kezdődik az igazi élet. Ennek ellenére azért be kellett vonulnia Mazepinnek.

“Nem rossz a dolog. A katonai részlegen vagyok, amit ebben az évben befejezek. Várom már a nyarat, amikor edzőtáborba megyünk Balasihába. Egy hónapig barakkokban kell majd élnem” – mondta. Mazepin így vélhetően egyetlen Forma–1-es futamot sem hagy ki a 2022-es szezonban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×