eur:
393.5
usd:
364.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Pergel Szandra és Szudi Ádám a Lee Ho Ching, Ho Kwan Kit alkotta hongkongi kettős ellen játszik a vegyes páros viadal negyeddöntőjében az asztaliteniszezők World Tour-sorozatának dél-koreai állomásán, Puszanban 2019. július 5-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Dzson Hon Kjun

Részletesen elmagyarázza a szövetség, miért tették ki a válogatottból Pergel Szandrát

A MOATSZ szakmai beszámolója szerint "minden határon túlment" a tokiói olimpián vezetőivel szemben a sportoló.

A Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) elnöksége legutóbbi ülésén megtárgyalta és elfogadta a felnőtt szövetségi kapitányok olimpiai, paralimpiai és Európa-bajnoki beszámolóit, egyúttal megbízta a főtitkárt a szakemberek szerződésének meghosszabbításával.

A MOATSZ szerdai hírlevele emlékeztet, hogy

a női és férfi válogatott a lehetséges hét kvótából ötöt megszerezve minden idők legnagyobb csapatával vett részt a tokiói olimpián.

"Az olimpiai ciklusban az Európa-bajnokságokon női csapatban és férfi párosban szerzett érmek igazolják a szakmai építkezés helyes irányát, egyben alapul szolgálnak a jövőre vonatkozó még ambiciózusabb céloknak" - áll a szövetség közleményében, hangsúlyozva, hogy a paralimpián elért arany- és bronzérem, továbbá a pontszerző helyek is igazolják a sportolók és az őket felkészítő szakemberek megfeszített és eredményes munkáját.

Pergel-ügy

A női szakmai beszámoló keretében téma volt Pergel Szandra jövőbeli válogatott-tagságának kérdése is. A női válogatott szövetségi kapitánya, Bátorfi Zoltán kiemelte, hogy a sportoló az edzői döntések folyamatos megkérdőjelezésével (beleértve az olimpiai női egyes versenyszámban való részvételét is), ezek kinyilvánításának stílusával és egyes esetekben érdekérvényesítési módszereivel messze túllépte azt a határt, mely egy válogatott sportoló részéről megengedhető, akceptálható és hitelessé tehetné a jövőre nézve az együtt elvégzendő közös munkát.

"A szövetségi kapitánynak nem csupán lehetősége, de kötelessége a csapategység és az eredményesség érdekében nehéz,

akár egyéni sportolói karriereket befolyásoló döntéseket

hozni. A szakmai, eredményességi és etikai szempontok mérlegelése és figyelembevétele alapján egyértelmű szakmai döntés született, miszerint az elkövetkezendő olimpiai ciklus középpontjában egy új csapat építése áll majd, melynek nem képezi részét a csapategységet bomlasztó tényezőknek a további akceptálása. A szövetségi kapitány sajnálattal vette tudomásul, hogy a sajtóban megjelent nyilatkozatokban az önkritika legkisebb jele sem fogalmazódott meg Pergel Szandra részéről." - írta a MOATSZ.

Az elnökség a válogatott edzők beszámolóit - benne a csapatépítésre vonatkozó tervekkel - elfogadta, egyben megbízta Lajtai Kristóf főtitkárt a szövetségi kapitányok szerződésének meghosszabbításával a következő olimpiai ciklusra.

"Tisztában vagyunk azzal, hogy mind a tágabb közvélemény, mind a szűk sportági közösség teljesen természetes módon minden esetben sportolópárti, és a sportolókat érintő személyi döntések sportszakmai hátterét kevésbé áll módjában átlátni. Éppen ezért szükséges hangsúlyozni, hogy a válogatott összetételére vonatkozó aktuális döntés nem írja, nem írhatja felül a múltat, a múltban elért sikereket és eredményeket. Ezekre a sikerekre méltán és közösen vagyunk büszkék. A döntésnek tehát a jövőre kell tekintettel lennie, azt kell szolgálnia, hogy a következő olimpiai ciklusban a magyar női asztalitenisz a múltjához méltóan, az elmúlt években tapasztalt jelentős előrelépést tudja folytatni, és a maximális számú olimpiai kvóta megszerzésén túl olimpiai pontszerző helyet vehessen célba.

A Magyar Asztalitenisz Szövetség elismeri és megköszöni Pergel Szandra teljesítményét és munkáját. Egyben a továbbiakban az ügyet lezártnak tekinti"

- közölte a MOATSZ.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×