eur:
393.98
usd:
364.87
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Kimi Raikkönen, az Alfa Romeo finn versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Holland Nagydíjának otthont adó zandvoorti pályán rendezett sajtótájékoztatón 2021. szeptember 2-án. A futamot szeptember 5-én rendezik. A Forma-1-es világbajnokság harminchat év után tér vissza Hollandiába.
Nyitókép: MTI/EPA/AFP/Kenzo Tribouillard

Räikkönen koronavírusos, beugró sofőr indul helyette

A finn Kimi Räikkönen koronavírustesztje pozitív lett, ezért az Alfa Romeo a lengyel Robert Kubicát indítja a Forma-1-es Holland Nagydíjon.

Az Alfa Romeo szombati bejelentése szerint Räikkönen tünetmentes, a közérzete jó, ennek ellenére a szabályoknak megfelelően elszigetelték a szállodai szobájában.

Frederic Vasseur csapatfőnök elmondta, hogy megfertőződött pilótájuk részvétele erősen kérdéses a jövő hétvégi Olasz Nagydíjon is, hiszen csak akkor hagyhatja el a karantént, ha negatív tesztet produkál. Először hétfőn tesztelik majd, illetve felveszik a kapcsolatot a Monzában illetékes egészségügyi hatóságokkal.

A Ferrarival 2007-ben világbajnok finn pilóta szerdán jelentette be, hogy az idény végén befejezi Forma-1-es pályafutását. Räikkönen 2001-ben mutatkozott be az autós gyorsasági világbajnokság mezőnyében, azóta 341 futamon indult - ezzel csúcstartó -, ezek közül 21-et nyert meg, 103-szor állt dobogóra, 18 alkalommal indult az első helyről, és 46-szor autózta a leggyorsabb kört.

Robert Kubica 2006 és 2009 között a BMW Sauber színeiben szerepelt, amely jogelődje a svájci székhelyű Alfa Romeónak. Később a Renault-nál versenyzett, majd 2011-es súlyos balesete után 2017-ben a Williamsnél tért vissza a Forma-1-be. Tavaly óta fejlesztő- és tesztpilótaként kap szerepet csapatánál.

Kubica eddig 97 Forma-1-es versenyen indult, egyet nyert meg, és további 11 alkalommal állhatott dobogóra. Egy-egy edzéselsőség és leggyorsabb kör fűződik a nevéhez.

A Williams bejelentette, hogy Jost Capito csapatfőnök pénteken találkozott Räikkönennel, és bár negatív lett a tesztje, a hétvége hátralévő részét elővigyázatosságból ugyancsak karanténban tölti.

A Zandvoortban zajló Holland Nagydíj szombaton az időmérő edzéssel folytatódik, majd vasárnap délután a futammal ér véget.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×