eur:
392.82
usd:
366.04
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
BUDAPEST, HUNGARY - SEPTEMBER 02: Mason Mount of England  looks on during the 2022 FIFA World Cup Qualifier match between Hungary and England at Stadium Puskas Ferenc on September 02, 2021 in Budapest, Hungary. (Photo by Michael Regan/Getty Images)
Nyitókép: Michael Regan/Getty Images

Mason Mount: az előnyünkre fordítottuk az ellenséges hangulatot

Mason Mount szerint az ellenséges hangulat is hozzájárult az angol labdarúgó-válogatott fölényes, 4-0-s győzelméhez a magyarok ellen, a Puskás Arénában rendezett csütörtöki világbajnoki selejtezőn.

"Amikor az egész stadion ellenünk van, jobbá válunk. Beszéltünk róla, és tudtuk, hogy ellenséges lesz a környezet, de mi élvezzük ezeket a lehetőségeket. Meg szeretnénk mutatni, hogy mire vagyunk képesek a labdával, és el akarjuk hallgattatni a stadiont" - nyilatkozta a Chelsea középpályása, aki Lőw Zsolt személyében magyar másodedzővel dolgozik a klubcsapatában.

Az Európa-bajnoki döntős angol válogatott játékosai a telt házas Puskás Arénában rendezett mérkőzés lefújása után ellenséges légkörre panaszkodtak. Elmondásuk szerint amikor rasszizmusellenes gesztusként féltérdre ereszkedtek a kezdés előtt, a hazai drukkerek gúnyosan adtak hangot a nemtetszésüknek, majd a gólok után műanyag poharakat és egyéb tárgyakat dobáltak a pályára, illetve rasszista rigmusokat énekeltek.

A brit ITV és Sky Sports televíziók riporterei azt állították, láttak és hallottak olyan magyar szurkolókat, akik majomhangok utánzásával gúnyolták a színesbőrű Raheem Sterlinget és Jude Bellinghamet, sőt a Sky Sports felvételeket is mutatott az egyik ilyen nézőről.

"Olyan volt a légkör, hogy amint gólt szereztünk, lehetett tudni, hogy valamit bedobnak majd a pályára, vagy valami történik, ám szerencsére senki sem sérült meg. Ilyesmi máskor is megtörtént velünk, de szégyen, hogy ez megismétlődik, következményekre van szükség" - mondta Mount.

Hozzátette, reményei szerint a nemzetközi szövetség (FIFA) megbünteti a magyar szövetséget, mert ennek a viselkedésnek el kell tűnnie a sportágból.

  • A FIFA pénteken bejelentette, hogy fegyelmi eljárást indított a mérkőzésen történt események miatt, és megismételte, hogy a zéró tolerancia elvét képviseli a rasszizmus ügyében.
  • Anglia vasárnap Andorrát fogadja a Wembley Stadionban, majd szerdán Varsóban a lengyelekkel találkozik.

Mount szerint a budapesti győzelmük azt mutatja, hogy növekszik az önbizalmuk, miután július közepén hazai pályán tizenegyespárbajban elveszítették az Európa-bajnoki döntőt Olaszországgal szemben.

"Nem hiszem, hogy valaha is megijedtünk volna bárkitől. Tudjuk, milyen csapatunk van, és el kell végre felejtenünk az Eb-döntőt, illetve a nyáron történteket. Ez egy hatalmas győzelem volt, különösen a csoportállás miatt, hiszen növeltük az előnyünket" - közölte.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×