eur:
393.77
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya és a játékosok a budapesti vízilabda Európa-bajnokság női tornájának csoportkörében játszott Magyarország – Görögország mérkőzésen a Duna Arénában 2020. január 17-én.
Nyitókép: Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya és a játékosok a budapesti vízilabda Európa-bajnokság csoportkörében játszott Magyarország - Görögország mérkőzésen. MTI/Szigetváry Zsolt

Meglepné ellenfeleit a női pólóválogatott

Bíró Attila szövetségi kapitány szerint 15-20 százalékkal jobb a csapat, mint egy éve.

Néhány nap pihenőt adott játékosainak Bíró Attila, a tokiói olimpiára készülő magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, aki szerint jelentősen fejlődött a gárda az elmúlt egy évben.

"Nagy szükségünk volt erre, de nemcsak a játékosoknak, hanem a szakmai stábnak is, hiszen kilenc hete dolgozunk együtt, ami irdatlan munkát foglal magába" - mondta a szakember a Margitszigeten tartott hétfői sajtónyilvános edzésen.

Hozzátette, a következő három napban még

olyan elemeket gyakorolnak, amelyeket korábban soha, annak érdekében, hogy meg tudják lepni az ellenfeleket az ötkarikás viadalon.

"Ezt követően jön a szokásos gyorsítás, az edzések rövidebbek, pörgősebbek lesznek, szerdára nagyjából ennek már látni is fogjuk az eredményét" - tette hozzá Bíró Attila, aki tanítványaival pénteken utazik Japánba, ahol öt napot edzőtáborozik majd Tocsigiban, ezt követően pedig még Tokióban készül a rajt előtt.

A szövetségi kapitány a vélhetően elképesztően szigorú szabályokkal kapcsolatban megjegyezte, a szervezőktől "nem sok jóra számítanak", azonban a csapat az elmúlt több mint egy évben több tornán és edzőtáborozás alkalmával élt, dolgozott buborékban, karanténban, így ehhez már hozzá szokott.

Bíró Attila véleménye szerint az, hogy a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztották az olimpiát, nagyon jót tett a csapatnak:

"Azt gondolom, tizenöt-húsz százalékkal jobb lett a csapat, mint egy éve, azóta az amerikaiakon kívül gyakorlatilag mindenkit meg tudtunk verni"

- mondta a tréner, aki leszögezte, az ellenfelekre nemcsak a világklasszis Keszthelyi Rita jelenti a veszélyt, hanem például Magyari Alda, Rybanska Natasa és Vályi Vanda is rengeteget lépett előre, ez pedig az egész válogatottra kihat.

A magyar női válogatott a címvédő Egyesült Államok, valamint Oroszország, Kína és Japán csapatával szerepel egy csoportban az olimpián.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×