eur:
389.72
usd:
366.1
bux:
55376.1
2023. szeptember 22. péntek Móric
Nyitókép: Pixabay

Kettéhasad a brazil futballbajnokság

A legjobb csapatok saját ligát indítanak, függetlenül a "brazil MLSZ-től"

A brazil labdarúgás élvonalának klubjai úgy döntöttek, hogy leválnak a sportági szövetségről (CBF), és saját ligát hoznak létre.

A riói Globoesporte beszámolója szerint a húsz érintett klub közül 19 írta alá a "különutas" megállapodást, és a CBF-hez intézett nyílt levélben bejelentette, hogy "azonnal megalapítják a Brazil Labdarúgó Ligát", amely a jövő évtől kezdődően saját bajnokságot indít.

A kiáltványt jegyzők indokként leírták, hogy a "túlzott hatalomkoncentrációt" megteremtő CBF teljesen elidegenedett a brazil profi futballt támogató kluboktól, nem hagyott kellő beleszólást a döntésekbe, és demokratikus irányításra van szükség.

A portál azt írja, hogy a külön liga életre hívása "pénzügyileg drámai pillanatban" következik be, miután tavaly a Série A húsz klubjának együttes adóssága rendkívüli méretűre duzzadt.

Címlapról ajánljuk
Elemző: nem mondja meg a kormány, pontosan miért ekkora az áfabevétel-hiány

Elemző: nem mondja meg a kormány, pontosan miért ekkora az áfabevétel-hiány

Idén augusztusban az államkasszába 314 milliárd forint áfabevétel folyt be, ami 14,5 százalékkal alacsonyabb, mint az egy évvel korábbi 368 milliárd forintos összeg - derült ki abból a részletes adatokból, amelyet a pénzügyminisztérium közölt az államháztartás augusztusi alakulásáról. A Portfolio elemzője azt mondta, hogy ezzel idén már negyedik hónapja csökkennek az áfabevételek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Nagy ütésből próbáltak talpra állni a tőzsdék, de nem jött össze

Nagy ütésből próbáltak talpra állni a tőzsdék, de nem jött össze

A hét korábbi részében jelentős hangulatromlás volt megfigyelhető a tőzsdéken, amelyet részben az amerikai jegybank számlájára lehet írni, hiszen e heti kamatdöntő ülésén ugyan nem változtatott a kamatszinten a Fed, azonban szigorú üzeneteket küldött azzal kapcsolatban, hogy az infláció csak hosszú idő múlva csökkenhet a célszintre, így a korábban vártnál hosszabb ideig maradhatnak magasan a kamatok. A tegnapi jelentős esés után ma már inkább a megnyugvás jelei látszottak a tőzsdéken, de nem jött össze a pluszos zárás végül sem a főbb európai, sem az amerikai tőzsdéken.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×