eur:
393.85
usd:
365.09
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Sós Csaba egyetemi docens, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya a Testnevelési Egyetemen 2017. január 27-én. A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöksége január 25-i ülésén úgy döntött, hogy átalakítja a szövetségi kapitányi posztot, a feladatot Sós Csaba szakmai alelnök vesz át.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Sós Csaba szerint még mindig van három "lövésük" az úszóknak az olimpiáig

Ahhoz, hogy valaki beverekedje magát a csapatba a nem védett pozíciókra, két francia és egy pesti lehetősége van. Egy óriási kérdőjel azonban van.

Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya 30-35 fős csapatlétszámmal számol a tokiói olimpiára.

A márciusi országos bajnokságot követően a szakember férfi 200 méter gyorson, illetve 200 méter vegyesen nem osztotta ki az olimpiai védettséget, a vasárnap befejeződött kontinensviadalon azonban eldőlt, hogy Kozma Dominik és Cseh László is indulhat az olimpián, utóbbi egyelőre viszont még nem döntött arról, nekivág-e ötödik ötkarikás szereplésének.

Olimpiai szinteket még három versenyen van lehetőségük úszni a sportolóknak,

  • a mostani és
  • a jövő héten Franciaországban a Mare Nostrum sorozat két állomásán, illetve
  • a Budapest Openen, amelyet június 16. és 19. között rendeznek meg.

A kapitány ezt követően jelöli ki az olimpiai csapatot, amelynek nagy része már a márciusi országos bajnokságot követően már biztossá vált.

Sós Csaba megjegyezte, nincs könnyű helyzetben, ugyanis azoknak az úszóknak, akiknek csak B szintje van, de A szintes híján indulhatnának az olimpián, korántsem biztos a tokiói részvétele, ugyanis a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség csak június 30-án hozza nyilvánosságra, hogy az ilyen időkkel rendelkező sportolók közül kik és milyen számokban lehetnek ott a japán fővárosban.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×