eur:
390.47
usd:
368.59
bux:
55356.93
2023. szeptember 25. hétfő Eufrozina, Kende
Sós Csaba egyetemi docens, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya a Testnevelési Egyetemen 2017. január 27-én. A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöksége január 25-i ülésén úgy döntött, hogy átalakítja a szövetségi kapitányi posztot, a feladatot Sós Csaba szakmai alelnök vesz át.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Sós Csaba szerint még mindig van három "lövésük" az úszóknak az olimpiáig

Ahhoz, hogy valaki beverekedje magát a csapatba a nem védett pozíciókra, két francia és egy pesti lehetősége van. Egy óriási kérdőjel azonban van.

Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya 30-35 fős csapatlétszámmal számol a tokiói olimpiára.

A márciusi országos bajnokságot követően a szakember férfi 200 méter gyorson, illetve 200 méter vegyesen nem osztotta ki az olimpiai védettséget, a vasárnap befejeződött kontinensviadalon azonban eldőlt, hogy Kozma Dominik és Cseh László is indulhat az olimpián, utóbbi egyelőre viszont még nem döntött arról, nekivág-e ötödik ötkarikás szereplésének.

Olimpiai szinteket még három versenyen van lehetőségük úszni a sportolóknak,

  • a mostani és
  • a jövő héten Franciaországban a Mare Nostrum sorozat két állomásán, illetve
  • a Budapest Openen, amelyet június 16. és 19. között rendeznek meg.

A kapitány ezt követően jelöli ki az olimpiai csapatot, amelynek nagy része már a márciusi országos bajnokságot követően már biztossá vált.

Sós Csaba megjegyezte, nincs könnyű helyzetben, ugyanis azoknak az úszóknak, akiknek csak B szintje van, de A szintes híján indulhatnának az olimpián, korántsem biztos a tokiói részvétele, ugyanis a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség csak június 30-án hozza nyilvánosságra, hogy az ilyen időkkel rendelkező sportolók közül kik és milyen számokban lehetnek ott a japán fővárosban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Kéthavi mélypontról fordult az OTP, vegyes az amerikai tőzsdék teljesítménye

Kéthavi mélypontról fordult az OTP, vegyes az amerikai tőzsdék teljesítménye

Ázsiában felemás hangulatban telt hétfőn reggel a kereskedés, ezt követően Európában 1% körüli esés alakult ki a vezető tőzsdéken, miután ismételten baljós adatok érkeztek a német gazdaságból. Amerikában az enyhe kezdeti mínuszok után vegyesbe váltott a három vezető index, a befektetők fókuszában a kormányzati leállás esetleges bekövetkezése áll a napokban költségvetési okok miatt, ami a hitelminősítésre is kihathat. A múlt heti esést követően kisebb pluszban nyitotta a napot a magyar tőzsde és emelkedéssel próbálkozik az OTP is, a lendület azonban a nyitást követően hamar elfogyott, a bank papírjai pedig közel 2 hónapja látott mélypontra estek. Ezt követően azonban ismét pluszban van az OTP.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×