eur:
393.52
usd:
368.04
bux:
66552.25
2024. április 25. csütörtök Márk
Az összetettben élen álló Valter Attila, a Groupama-FDJ csapat versenyzője a 104. Giro dItalia olasz országúti kerékpáros körverseny hetedik, Notaresco és Termoli közötti 181 kilométeres szakasza előtt Notarescóban 2021. május 14-én.
Nyitókép: MTI/EPA-ANSA/Luca Zennaro

Valter Attila édesapja: nincs még vége, sőt, igazából most kezdődik

A kolumbiai Egan Bernal nyerte vasárnap a Giro d'Italia kerékpáros körverseny kilencedik szakaszát, és sikerével három nap után átvette Valter Attilától az összetettben élen állónak járó rózsaszín trikót.

Valter Tibor szerint a jelenlegi ötödik helyezés kiváló pozíció fia, Valter Attila és csapata számára, és csak egy „kisebb megingásról” lehet beszélni, ami a mezőny többi tagjával is megeshet, sőt, már megesett. „Tehát, a verseny csak most kezdődik” – tette hozzá.

Mint mondta, az, hogy fia három napon át vezetett összetettben, annak ellenére, hogy az edzők és csapatvezetők folyamatosan azt hangoztatták, megvan benne ez a képesség, kicsit azért meglepte. „Én egy kicsit szkeptikusan mindig azt mondtam, »hiszem, ha látom«. Aztán láttuk három napon keresztül.” Ezért aztán biztos abban, hogy ez a későbbiekben is így lesz.

Valter Tibor egyetértett, miután

a Giro d'Italia a világ egyik legnehezebb versenye, bizonyos szempontból a Tour de France-on is túlmutat,

kiváltképp az idein, ami a megszokottól kicsit sprintesebb lesz, kevesebb hegyi szakasszal, így Valter Attilának a világ legjobb kerékpárosaival kell felvennie a versenyt. Fia erősségei között a „hegyre mászást” emeltette, továbbá, hogy jól bírja a hosszabb szakaszokat, illetve az összetett versenyeket.

Tehát mindenképp számolni kell Valter Attilával még a Girón, azzal együtt, hogy már az eddig elért eredménye is óriási siker – tette hozzá a 22 éves kerékpáros édesapja, hiszen nagyon szoros a verseny, és az első 20-25 versenyző továbbra is egy-két percen belül van egymástól, míg például tavaly, amikor Valter Attila a 27. helyen zárt, majd másfél óra hátránya volt összetettben. „Mindenki egyre jobban és jobban fárad, és egyre nagyobb és nagyobb hátrányokat fog összeszedni.”

Ráadásul az is egy döntés lehet, hogy Valter Attila elengedi az összetetettet, és újra a szakaszgyőzelmek felé veszi az irányt – jegyezte meg édesapja, aki szerint azonban a mostani ötödik helyezést van értelme tartani, illetve esetleg még előre is lépni, hiszen

5-10 másodperceken múlhat, hogy fia dobogója álljon.

„Amíg ebben a pozícióban van, és tudja tartani magát, van értelme küzdeni.”

A versenyző Facebook-bejegyzése az előző szakasz után:

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×