eur:
394.28
usd:
371.47
bux:
66497.82
2024. április 16. kedd Csongor
Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke beszédet mond a Gyulai István Atlétikai Stadion felújított rekortán pályájának átadásán Debrecenben 2018. október 1-jén.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Atlétika: az újrázni készülő elnök célja, még ismertebbé tenni a „sportok királynőjét”

Péntek délután rendezik a Magyar Atlétikai Szövetség tisztújító közgyűlését. Az elnöki pozícióért újrainduló Gyulai Miklós az InfoRádióban hangsúlyozta, hogy az elmúlt években egyértelműen sikerült előrelépni itthon ebben a sportágban.

Gyulai Miklós az InfoRádióban emlékeztetett, bár egy évet csúszott az olimpia, ha ma zárulnának a nevezések, akkor a tervezett 15-16 atléta ott lenne az ötkarikás játékokon. „De persze még nem zárul, így tehát most biztosan csak 5 versenyzőnk van kinn Tokióban” – tette hozzá az elnök, aki szerint azonban a következő hetek-hónapok során, a kvalifikáció lezárásáig jó néhányan fogják még biztosítani a részvételüket. „Másról sem szól már az életük, mint erről, hiszen nagyon várják a bizonyítási lehetőséget.”

A szakember a szövetség munkáját illetően kiemelte, hogy az elmúlt évek tudták folytatni azt az utat, amit a londoni olimpiát követően elkezdtek, amely során növekedett a versenyzői- és utánpótláslétszám, a cél innentől kezdve, hogy mindezt még inkább folytassák majd, és az előttük álló időszakban ismertebbé tegyék az atlétikát, mint a „sportok királynőjét”.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
24 órás megfigyelés alatt az M85-ös alagút - bemutatjuk a technológiát

24 órás megfigyelés alatt az M85-ös alagút - bemutatjuk a technológiát

Előreláthatóan év végén adják át az év egyik legizgalmasabb hazai útépítési projektjét, az M85-ös gyorsforgalmi út zárószakaszán épülő Bécsi-dombi alagutat. Az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában megvalósuló Fertőrákos csomópont-Sopron országhatár között elhelyezkedő 780 méter hosszú alagút építési munkálatait a szokásosnál gondosabban felügyelik. Az M6-os autópálya építése során bekövetkezett balesetek miatt a kivitelező határozott elvárása volt, hogy folyamatosan és valós időben ellenőrizhető legyen a természeti és az épített környezet állapota, elkerülhetővé téve így a szerencsétlenségeket és a baleseteket. A Portfolio Nánási Gergely üzletfejlesztési menedzsert és Buday Bence marketing tanácsadót, a monitoring rendszert fejlesztő és üzemeltető vállalkozás szakembereit kérdezte a részletekről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×