eur:
393.78
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Szita Zoltán kapura dob (b) az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének negyedik fordulójában játszott Magyarország-Portugália mérkőzésen a svédországi Malmőben 2020. január 22 -én.
Nyitókép: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Andreas Hillergren

Szita Zoltán hazatér, de csak jövőre

A MOL-Pick Szeged bejelentette, hogy jövő nyáron leigazolja Szita Zoltánt, a lengyel Orlen Wisla Plock válogatott kézilabdázóját.

Március 11-én az M4 Sport közölte, hogy értesülése szerint a balátlövőként és irányítóként is bevethető játékos a 2023-ig érvényes lengyelországi szerződése ellenére Szegedre igazol. Jelenlegi klubja egy nappal később bejelentette, hogy idén semmiképpen nem távozhat, mert kulcsemberként számítanak rá a 2021/22-es szezonban, de a szerződésében szerepel egy záradék, amely szerint egy meghatározott összeg ellenében jövő nyáron kivásárolható lesz.

A Szeged honlapjának csütörtöki híradása szerint a 23 éves, 32-szeres válogatott Szita szerződése jövő nyártól három évre szól. Kiss Bence cégvezető hangsúlyozta, fontos számukra, hogy minél több magyar játékos szerepeljen a keretükben.

Szita a szülővárosában, Veszprémben kezdett kézilabdázni, és ott mutatkozott be az NB I-ben, majd Balatonfüredre, 2019-ben pedig a Wisla Plockhoz igazolt. Négy éve az ifjúsági, két éve pedig a junior korosztályban választották meg az idény legjobbjának Magyarországon. Tagja volt a 2017-es junior világbajnokságon hetedik helyezett magyar csapatnak, és az idén Egyiptomban világbajnoki ötödik felnőtt válogatottnak is.

"Nagyszerű csapathoz igazolok jövő nyáron, ahol komoly célokért küzdhetek a társaimmal.

A fejlődésem szempontjából fontos előrelépés lesz, ez döntőnek bizonyult. Kiváló szakmai stáb mellett dolgozhatok, nagyszerű csapattársakkal játszhatok" - nyilatkozta Szita Zoltán.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×