eur:
395.64
usd:
371.93
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Pep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében játszott Borussia Mönchengladbach - Manchester City mérkőzés előtt Budapesten, a Puskás Arénában 2021. február 24-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

A City nyerni tudott Párizsban

A második félidőre nagyot fordult a kocka a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében. A PSG a mérkőzés elején előnybe került, de a Manchester City két gólt szerezve nyert, s így előnnyel várja az elődöntőbeli párharc második mérkőzését.

A két összeállítás. Paris Saint Germain: Navas - Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Bakker - Gueye, Paredes, Verratti - Di Maria, Mbappé, Neymar.

Manchester City: Ederson - Walker, Stones, Ruben Dias, Joao Cancelo - Rodrigo, De Bruyne, Gündogan - Mahrez, Bernardo Silva, Foden.

A mérkőzést a német Felix Brych dirigálja.

A 2. percben már kontrát vezetett a PSG, de Neymar rossz helyzetből lőtt, az ugyancsak brazil Édersonnak ez nem jelenthetett gondot.

Eltelt tíz perc, feltűnően nagy az iram, hihetetlen a sebesség.

A 12. percben Neymar táncolt, majd lőtt, Éderson bravúrral védett. Még a párizsi Marquinhos is gratulált neki.

A 15. percben fordítva lett volna jogos: Marquinhos parádés fejessel csúsztatta a labdát a City kapujába. PSG–Manchester City 1-0.

Marquinhos az ötödik BL-gólját szerezte a 2019–2020-as idény rajtja óta. A tavalyi negyeddöntőben és elődöntőben, meg az ideiben is szerzett kétt-két gólt.

A 20. percben Bernardo Silva bravúros mozdulattal húzta kapura a labdát egy hosszú ívelés után, Navas figyelt, szögletre ütötte a labdát.

A 27. percben Neymar szöglete után Paredes fejelni tudott, de elkerülte a labda a jobb felső sarkot.

A 40. percben Neymar kaphatott volna tizenegyest, ha szigorúbb a német bíró, Mahrez taszított rajta.

Egy perccel később, egy labdaeladás után ,Phil Foden 15 méteről, tiszta helyzetből lőtt, Navas védett. Ez volt az eddigi legjobb City-lehetőség.

Félidő.

Nincs csere egyik oldalon sem, folytatódik a játék.

Tíz perc eltelt a második félidőből. A PSG nagyon visszahúzódik, a City sokkal többet dajkálja a labdát, egyelőre helyzet, lehetőség nélkül.

Mbappé varázsolt, Verratti alig maradt le a középre lőtt labdáról.

A 64. percben egyenlített a City! De Bruyne emelése elment mindenki feje fölött, Navas későn látta meg, nem tudott védeni, PSG–Manchester City 1-1.

A 69. percben Foden szabadrúgást harcolt ki a párizsi kaputól 22 méterre. Rijad Mahrez belőtte! PSG–Manchester City 1-2. A labda a sorfal két játékosa között ment át.

A 77. percben Idrissa Gueye hátulról beleszállt Gündoganba, azonnali piros lapot kapott.

A folytatásban a PSG tíz emberrel is próbált támadni, de nem jutott helyzetig.

A Manchester City 2-1-re nyert, s előnnyel várhatja a keddi viszavágót.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×