eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Joshua Kimmich, a Bayern München (j) és Kylian Mbappe, a Paris Saint-Germain játékosa (k) a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott Paris Saint-Germain - Bayern München visszavágó mérkőzésen Párizsban 2021. április 13-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Ian Langsdon

BL: a vesztesek továbbjutottak – kiesett a címvédő Bayern

A PSG és a Chelsea jutott be az elődöntőbe a labdarúgó Bajnokok Ligája első két negyeddöntős párjából. Mind a két csapat 1-0-ra kikapott, de mindkettőnek elég volt az első mérkőzésen szerzett előny.

A két mérkőzést élőben tudósítottuk, ezt visszaolvashatják az összefoglaló alatt.

A címvédő Bayern München 1-0-ra nyert a Paris Saint-Germain vendégeként, de idegenben lőtt kevesebb gólja miatt kiesett a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, melyből kedden este a franciák mellett a Chelsea jutott tovább a Porto ellenében.

Párizsban az első félidőben a 3-2-es hátrányból induló müncheniek igyekeztek irányítani a játékot, s egyértelmű labdabirtoklási fölényben voltak, sőt, néhány helyzetig is eljutottak, de összességében a párizsiak sokkal veszélyesebben futballoztak. A PSG-nek több hatalmas helyzete is volt, Neymar kétszer is a kapufát találta el, gólt azonban nem szerzett a csapat, ellenben a másik oldalon a 40. percben Chuopo-Moting fejelt kapuba egy Navasról középre kipattanó labdát.

A fordulás után rögtön egyenlíthetett volna a házigazda, de nem tette, később viszont a Bayern fokozatosan egyre nagyobb fölénybe került. A müncheniek ugyanakkor hiába állandósították jelenlétüket a francia kapu előterében, ritkán kerültek igazán nagy helyzetbe, s ezekből sem tudtak betalálni, ahogy Neymarék sem voltak képesek kontráikat gólra váltani. A brazil sztár és társai az elpuskázott lehetőségeknél dühöngtek, a lefújás pillanatában viszont ünnepelni kezdtek, mivel készülhetnek az elődöntőre.

Londonban a Chelsea kényelmes, 2-0-ás előnyből kezdte a Porto elleni visszavágót, melyen elsősorban előnye őrzésére törekedett. A Thomas Tuchel irányította angolok - akiknek Lőw Zsolt a másodedzőjük - összességében gond nélkül állították meg a Porto támadásait, biztosan jutottak tovább, és vélhetően az sem bántja a csapatot, hogy a portugálok a 94. percben betaláltak, így győzelemmel vigasztalódtak.

A Paris Saint-Germain a Manchester City-Borussia Dortmund, míg a Chelsea a Real Madrid-Liverpool párharc győztesével találkozik. A másik két negyeddöntős mérkőzést szerdán rendezik.

Élő közvetítés

PÁRIZS. A kezdőcsapatok. PSG: Navas – Dagba, Danilo Pereira, Kimpembe, Diallo – Gueye, Paredes – Di Maria, Neymar, Draxler – Mbappé. Bayern München: Neuer – Pavard, J. Boateng, Hernández, Davies - Kimmich, Alaba – L. Sané, T. Müller, Coman – Choupo-Moting.

SEVILLA. A kezdőcsapatok. Chelsea: Mendy – Azpilicueta, Thiago Silva, Rüdiger – James, Jorginho, Kanté, Chilwell – Mount, Pulisic – Havertz. FC Porto: Marchesin – Wilson Manafa, Mbemba, Pepe, Zaidu – Grujics, Sergio Oliveira, Uribe – Corona, Marega, Otavio. A meglepetést Thomas Tuchel okozta: pályára küldi a másfél hete megsérült Thiago Silvát.

PÁRIZS. David Alaba 425. mérkőzését játssza a Bayernben, minden sorozatot beleértve. Ez rekordbeállítás a klub légiósait tekintve, eddig Franck Ribéry tartotta a csúcsot.

SEVILLA. A Chelsea tizenegyedszer játszik a BL egyenes kieséses szakaszában úgy, hogy az első mérkőzést megnyerte. Az előző tízből nyolcszor továbbjutott.

PÁRIZS. A harmadik percben Mbappé kiugrott, kisodródott helyzetből lőtt, inkább passzolnia kellett volna Draxlernek.

SEVILLA. Mendy hibája után Corona lőhetett, de blokkolták a lövését.

PÁRIZS. Egy PSG-kontránál Di María túlságosan könnyelmű megoldást választott.

PÁRIZS. Ezúttal a Bayern kontrázott, Sané 17-ről csavart, alig a jobb kapufa mellé.

PÁRIZS. Mbappé az üres területre passzolt, a tizenhatoson belülre. Neymarc robbant, de Neuer jól lépett ki, szögletre mentett.

SEVILLA. Kicsit megélénkült a játék, Havertz lőtt az egyik, Corona a másik oldalon.

PÁRIZS. Neymar ezúttal a rövid sarokra lőtt, Neuer ezt is védte.

PÁRIZS. Neymar zseniális csel után csavart, a labda a lécről pattant.

PÁRIZS. Megint Nemyar, megint kapufa, most a bal.

PÁRIZS. A kimaradt PSG-helyzetek után Alaba lövését védte Navas, de felpörgott a labda, Choupo-Moting pedig közelről a hálóba fejelte a labdát, némi túlzással Kimpembével együtt. PSG–Bayern 0-1 (összesítésben: 3-3)

PÁRIZS. Alaba nagy lövését védte repülve Navas. PSG–Bayern 0-1 (összesítésben: 3-3)

SEVILLA. Vége az első félidőnek, nem esett gól.

PÁRIZS. A PSG támadott, helyzeteket alakított ki, de a Bayern vezet. PSG–Bayern 0-1 (összesítésben: 3-3)

SEVILLA. Ez volt a mostani BL-idény mindössze második mérkőzése, amelyen nem volt az első félidőben kaput eltaláló lövés. Az elsőt Kijevben játszotta a Dinamo és a Ferencváros.

PÁRIZS. Choupo-Moting két gólt lőtt (eddig) a BL-ben a PSG ellen. A párizsiakkal tíz meccset játszott, egyetlen gól nélkül. PSG–Bayern 0-1 (összesítésben: 3-3)

PÁRIZS. Alaba a tizengatos vonala elől lőtt, mellé. PSG–Bayern 0-1 (összesítésben: 3-3)

PÁRIZS. Di María beadása után Neymar egy méterre a gólvonaltól nem érte el a labdát. PSG–Bayern 0-1 (összesítésben: 3-3)

SEVILLA. Mount elől az utolsó pillanatban mentettek a portugál védők.

PÁRIZS. Kimpembe megint bizonytalan, a mögé belőtt labdára robbant Thomas Müller, de Navas is a helyén volt. PSG–Bayern 0-1 (összesítésben: 3-3)

PÁRIZS. Mbappé lesről ugrott ki, hiába lőtt a kapuba. PSG–Bayern 0-1 (összesítésben: 3-3)

PÁRIZS. Sané szép cselek után alig lőtt a kapu mellé. PSG–Bayern 0-1 (összesítésben: 3-3)

PÁRIZS. Neuer és Hernándetz is mentett egy-egy PSG-ziccernél. PSG–Bayern 0-1 (összesítésben: 3-3)

SEVILLA. A 94. percben gólt szerzett a Porto, Taremi, aki az első mérkőzésről eltiltása miatt hiányzott, s most sem kezdett, ollózott egy gólt. Chelsea–FC Porto 0-1 (2-1).

PÁRIZS. Vége a mérkőzésnek, kikapott, de továbbjutott a PSG. PARIS SAINT-GERMAIN–BAYERN MÜNCHEN 0-1, TOVÁBBJUTOTT 3-3-MAL, TÖBB IDEGENBELI GÓLLAL A PSG.

SEVILLA. A fenti mondat leírhat a Chelsea-ről is. CHELSEA FC–FC PORTO 0-1, TOVÁBBJUTOTT 2-1-GYEL A CHELSEA.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×