eur:
394.76
usd:
370.35
bux:
65134.6
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay.com

Meghalt a veszprémi kézilabda ikonikus alakja

Joósz Attila két nappal a 79. születésnapja előtt hunyt el. 1995-ben agyvérzése vetett véget edzői pályafutásának.

Két nappal 79. születésnapja előtt, hétfőn elhunyt Joósz Attila kézilabda mesteredző, a magyar férfiválogatott egykori szövetségi kapitánya, a Veszprém legendás mestere.

A győri születésű szakvezető az egyetlen a veszprémi kézilabdázás történetében, aki egy szezonban bajnokságot, Magyar Kupát és európai kupát tudott nyerni a csapattal – olvasható a Telekom Veszprém közösségi oldalán.

Edzői pályafutása 1965-ben a Rába ETO Sportiskolában kezdődött. Szülővárosa férficsapatát két időszakban, összesen kilenc idényen keresztül irányította, mérlege két Magyar Népköztársasági Kupa-győzelem, egy IHF Kupa-győzelem és egy bajnoki ezüstérem volt. Ezt követően több osztrák férficsapatnál tevékenykedett, majd következett a veszprémi sikerkorszak négy bajnoki címmel, három MNK-elsőséggel és egy KEK-győzelemmel.

Joósz Attila 1991-ben és 1992-ben a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya volt, ő irányította a nemzeti együttest a barcelonai olimpián, amelyen a hetedik helyet szerezte meg. Az edzői hivatásnak 1995-ben agyvérzése miatt kellett búcsút mondani.

A Kemény Ferenc-díjat 1986-ban, a mesteredző címet 1987-ben kapta meg.

Szomorúan fogadtuk a hírt, miszerint elhunyt csapatunk egykori vezetőedzője Joósz Attila, aki a mai napig az egyetlen...

Közzétette: Telekom Veszprém Handball Team2021. március 29., hétfő

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×