eur:
392.16
usd:
366.78
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Rédli András a vívó-Európa-bajnokság férfi párbajtőr csapatversenyének elődöntőjében Düsseldorfban 2019. június 21-én
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Lemarad az olimpiáról a magyar férfi párbajtőrcsapat

Nem sikerült negyeddöntőbe jutnia a magyar férfi párbajtőrcsapatnak a kazanyi világkupán.

A 16 közé az üzbégeken keresztül vezetett az út, ami egyáltalán nem bizonyult könnyűnek, alaposan meg kellett izzadni a sikerért. Hat párharc után még csak két tussal, 19-17-re vezettek a Rédli András, Berta Dániel, Andrásfi Tibor felállásban vívó magyarok, és a hetedikben is csupán eggyel nőtt a különbség, majd a nyolcadikat követően maradt a három találat. Rédli 26-23-as állásnál ment fel a pástra Fajzulla Alimovval szemben, és mozgalmas utolsó asszóban 10-5-re nyert a viadal honlapja szerint.

Ezután a kínaiak következtek, akik előzőleg a panamaiakat intézték el simán, 45-20-ra. Ez az összecsapás még szorosabban alakult és ráadástussal dőlt el az ázsiaiak javára. Ekkor már a vasárnap egyéniben ezüstérmes, 2019-ben világbajnok Siklósi Gergely vívott, Rédlivel és Andrásfival. Három pár után a kínaiak vezettek (5-7), majd még nőtt is a különbség, de Andrásfi a második pástra lépése alkalmával 6-3-ra verte Tungot, ezzel egyenlített (15-15). A folytatásban Rédli két tussal kikapott Vangtól, majd Andrásfi megint egyenlített (21-21), a nyolcadik párban pedig Siklósi kéttusos előnyhöz juttatta a magyarokat úgy, hogy az első két találatot még ő kapta Vangtól. Az utolsó asszót Rédli 25-23-nál kezdte Tunggal, és bár igyekezett taktikusan vívni, az előnye elfogyott, majd 28-28-nál jött a ráadás. Ebben a magyarok voltak kedvezményezettek, és már majdnem le is telt az egy perc tus nélkül, amikor a kínai három másodperccel a vége előtt jó ütemben és pontosan szúrt.

A közvetlen ellenfelek közül az ukránok és az oroszok is negyeddöntőbe jutottak, így utóbbiak biztosan megelőzik a magyarokat, akik reálisan csak akkor szerezhettek volna kvótát, ha az oroszokat maguk mögött tartják a kvalifikációs rangsorban, és közben az ukránok megőrzik jelenlegi pozíciójukat és maradnak a négy között.

Egyéniben Siklósi szinte biztosan indulhat a tokiói olimpián.

A kazanyi vk-n 29 férfi csapat szerepelt.

Eredmények - férfi csapatverseny

a 32 között:

Magyarország-Üzbegisztán 36-28

a 16 között:

Kína-Magyarország 29-28

női csapatverseny

a 32 között:

Magyarország-India 45-21

a 16 között:

Magyarország-Egyesült Államok 45-37

A negyeddöntős küzdelmek kedden folytatódnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×