eur:
392.38
usd:
365.65
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Siklósi Gergely a vívó-világbajnokság férfi párbajtőr egyéni versenyének selejtezőjében a budapesti BOK Csarnokban 2019. július 16-án.
Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

Szomorú helyzettel találta magát szembe egyetlen tokiói férfi párbajtőrözőnk

Siklósi Gergely sejteni véli az okokat, hogy miért alakult mindez így, de most már előre kell nézni: vár az elbukott csapatra egy nagy beszélgetés.

Csalódott, hogy a válogatott nélkül, egyedüli magyar férfi párbajtőrvívóként utazik a tokiói olimpiára Siklósi Gergely, ugyanakkor bízik a társak segítségében a felkészülés hátralévő hónapjaiban, és igyekszik a többiekhez is alkalmazkodni.

A Honvéd világbajnok sportolója egyéni világranglista-vezetőként zárta a kvalifikációs időszakot, a csapat azonban lemaradt a kvótákról.

"Azt gondoltam, hogy jó, ha csapatban ki tudunk jutni, erre is alapoztam az egész felkészülést. De így alakult, így érett be a munka" – jegyezte meg az InfoRádióban Siklósi Gergely.

Számára a világbajnokság volt egy "nagy sokk",

közel volt egymáshoz az egyéni és a csapatverseny, és nem tudta feldolgozni, hogy egyik pillanatról a másikra a világranglista 50. helyéről bekerült a legjobb 16 közé,

azóta "nőtt fel a feladathoz".

"Azóta, hogy megnyertem a kvalifikációs ranglistát, vezetem a világranglistát is, amiről azt gondolom, hogy már nem véletlen. De még egyszer mondom, ezt nem gondoltam, a csapat volt a fókuszban."

A kvalifikáció menetéről tudni kell, hogy az európai zónából egyéniben két versenyző jut ki az olimpiára – Siklósi Gergely és egy holland versenyző, aki már az ötödik olimpiájára jut ki egyéniben.

Szerinte a vívásban való sikerességhez kell egy bizonyos életkor, ám neki sikerült gyorsan elsajátítania mindent, ami szükséges hozzá, 23 éves most.

Négy hónappal a tokiói olimpia előtt sok feladata van még hátra, az egyik például nagy szomorúsággal tölti el:

olyanokkal kell felkészülnie, akik vele ellentétben lemaradtak a nyári olimpiáról.

"A felkészülésemet ez lehet, hogy nehezíti, lehet, hogy a társak kevésbé lesznek motiváltak, de az ő kötelességtudatuk és felelősségérzetük motiváló lehet, oda fognak állni és segíteni fognak nekem. Ha lesz is kihagyás, én nem haragszom senkire, ellenkező helyzetben én sem feltétlenül tudnék úgy teljesíteni erőm maximális teljében. Beszélni fogok velük ezekől. Én is próbálok az ő igényeiknek megfelelni" – ecsetelte.

Az egyéni felkészülése így most nagyobb hangsúlyt kap, több lesz a futás és a gyógytorna.

"Jó irányba haladunk, ugyanígy kell folytatni a munkát, ahogy eddig" – jelentette ki az InfoRádióban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×