eur:
388.83
usd:
361.84
bux:
68815.74
2024. május 8. szerda Mihály
Nyitókép: Twitter/ABN AMRO WTT

Fucsovics Márton: ennek most itt a vége

Fucsovics Márton két játszmában kikapott Andrej Rubljovtól a negyeddöntőben az 1,9 millió dollár összdíjazású dubaji keménypályás férfi tenisztornán.

A nyíregyházi játékos ebben a hónapban másodszor találkozott a dubaji versenyen második helyen kiemelt orosszal, aki a rotterdami döntőben 7:6 (7-4), 6:4-re legyőzte őt. Négy nappal később is egymással játszhattak volna, de a magyar teniszező kimerültség miatt visszalépett a dohai negyeddöntőtől. Az örökmérleg is Rubljov felé billent a találkozót megelőzően, 3–2-re vezetett Fucsoviccsal szemben.

Csütörtöki összecsapásukon a magyar Davis Kupa-válogatott kiválóságának 1:1-nél rögtön bréklabdája volt, Rubljov azonban ezt hárította, és bár ezután is mindkét játékosnak voltak szorosabb adogatójátékaik, újabb fogadólehetőség csak magyar szempontból a lehető legrosszabbkor, az orosz 6:5-ös vezetésénél adódott. Fucsovics az első bréklabdát még hárította, a másodiknál azonban kettőshibát követett el, így nem csak az adogatását, de az 52 percig tartó játszmát is elveszítette, ezt pedig dühösen vette tudomásul.

A második szett nehezen kezdődött a 29 éves Fucsovicsnak, első adogatójátékában sorra ütötte a kettőshibákat, ám három bréklabdát hárítva végül hozta azt. Második szervagémjét viszont elvette a világranglistán nyolcadik Rubljov (3:1), így 5:2-nél a versenyben maradásért kellett adogatnia. Ezt viszont semmire elveszítette Fucsovics, így másfél órás találkozóval a nyolc között véget ért dubaji szereplése.

Andrej Rubljov (orosz, 2.)–Fucsovics Márton 7:5, 6:2

Az elődöntő párosítása: Harris-Shapovalov, Karacev-Rubljov.

A magyar játékos Facebook-oldalán Ennek most itt lett a vége! címmel hosszabban írt a mérkőzésről.

ENNEK MOST ITT LETT VÉGE! Miként legutóbbi, rotterdami találkozásukkor (azóta a múlt héten Dohában is összesorsolták...

Közzétette: Fucsovics Márton2021. március 18., csütörtök
Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×