eur:
392.87
usd:
366.68
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Fucsovics Márton az ausztrál Marc Polmans ellen játszik az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének első fordulójában Melbourne-ben 2021. február 8-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Jason O'Brien

Legyőzte az óriást Fucsovics Márton

Mindhárom szett rövidítésben dőlt el Rotterdamban az amerikai Reilly Opelka ellen.

Fucsovics Márton éjszakába nyúló csatában bejutott a második fordulóba az 1,12 millió euró (403,5 millió forint) összdíjazású, rotterdami keménypályás férfi tenisztornán.

A hétvégi selejtezőből két győzelemmel főtáblára jutó magyar játékos – aki 59. a világranglistán – hétfőn este az amerikai Reilly Opelkával találkozott, pályafutása során először.

A 38. helyen álló michigani óriás a férfi mezőny legmagasabb tagja a maga 211 centiméterével, és főként bombaerős szerváira épít.

Az Ahoy csarnok pályáján a tenyeressel hatékonyan irányító ellenfél 2:0-lal kezdett, ám a magyar Davis Kupa-válogatott vezérének rögtön sikerült a lehetetlennek tűnő feladat, és elvette Opelka adogatását (2:2). Innentől néhány ütéses labdamenetekkel jutottak el a rövidítésig, melyben végig Fucsovics volt fölényben, és riválisán egy 230 kilométer/órás ász sem segített.

A folytatásban a nyíregyházi teniszező 3:2-nél két bréklabdát elszalasztott, majd stabil szervajátékokat követően a második játszma is tie-breakbe torkollott. Ebben ezúttal az amerikai volt jobb, így 1 óra 53 perc elteltével – ekkor már éjjel fél egyre járt az idő – jöhetett az utolsó felvonás.

A harmadik szett ugyancsak kevés esélyt tartogatott a fogadóknak, mindketten fegyelmezetten hozták az adogatásokat, miközben a 29 éves magyar játékos hatodszor is hiába próbálta átemelni hatalmas termetű ellenfelét. A mérkőzést lezáró újabb rövidítésben Fucsovics néhány bravúros ütést is bemutatott, s végül 2 óra 50 perc elteltével ő fogadhatta riválisa gratulációját a hálónál.

Azt mondta: jó döntésnek bizonyult, hogy végül elindult a hollandiai viadal kvalifikációjában. Hozzátette, az, hogy első fordulós mérkőzése 22.30 órakor kezdődött, korántsem ideális, ugyanakkor kedveli az esti mérkőzéseket.

Fucsovics az Australian Openen Milos Raonic személyében már találkozott egy hasonló stílusú játékossal, de mint elmondta, nem lehet párhuzamot vonni a két teniszező között.

"Fogalmam sincs, hogy a szerva majd méterekkel megy el mellettem, vagy sikerül beleérnem, és valahogy visszakormányzom a labdát a pályára, aztán újra várom, hogy Opelka következő ütése a pályám valamelyik sarkában, vagy méterekkel a vonalon túl fog landolni. Most ezt az egészet tegyük bele egy lombikba, jól rázzuk össze, és próbáljuk meg kitalálni, hogy vajon ebből melyik fog következni" - érzékeltette a nyíregyházi teniszező a férfi mezőny legmagasabb tagja, a 211 centis Opelka elleni küzdelmet.

Fucsovics a második fordulóban nagy valószínűséggel a spanyol Roberto Bautista Aguttal találkozik: "Robertóval egy teljesen más típusú meccs következik, hosszú labdamenetekkel, jól előkészített befejezésekkel. Azt nem tudom, hogy nyerni fogok-e, de abban biztos vagyok, hogy élvezni fogom a játékot."

Eredmény, 1. forduló

Fucsovics Márton-Reilly Opelka (amerikai) 7:6 (7-2), 6:7 (4-7), 7:6 (7-4)

Nishikori (japán) - Auger-Aliassime (kanadai, 7.) 7:6 (7-4), 6:1

Norrie (brit)-Baszilasvili (georgiai) 6:0, 6:3

Murray (brit)-Haase (holland) 2:6, 7:6 (7-2), 6:3

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×