eur:
394.12
usd:
365.76
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Az AtleticodeMadrid.com által közreadott képen Luis Suárez uruguayi csatár, miután orvosi vizsgálaton vett részt Navarrában 2020. szeptember 25-én. A 33 éves Suárez hat év után távozott a Barcelonától, miután kétéves szerződést kötött az Atlético Madrid labdarúgócsapatával.
Nyitókép: MTI/EPA/AtleticodeMadrid.com/Alex Marin

Luis Suárez nagy híve a Chelsea edzője

Egy olyan csatár lehet az Atlético Madrid első számú „fegyvere” a Chelsea elleni, ma esti Bajnokok ligája-mérkőzésen, akit a Kékek edzője, Thomas Tuchel a nyáron le akart igazolni. Igaz, Luis Suárezt még nem Londonba, hanem Párizsba, a PSG-hez akarta hívni.

Tuchel tavaly augusztusban ott volt Lisszabonban – csapatával a döntőbe jutott a BL 2019–2020-as kiírásában –, amikor a Barcelona nyolcat kapott a Bayern Münchentől,. Néhány nappal később egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy Luís Suárezre nem tart igényt az új edző, Ronald Koeman. Az uruguayi csatár ügynöke tárgyalt a Juventusszal, Suárez végül az Atléticóhoz ment, de puhatolózott a PSG is. „Ki ne akarná leszerződtetni a világ egyik legjobb csatárát?” – tette hozzá most, a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón, a brit média szerint.

A német edző (s első számú segítője, Löw Zsolt) hét mérkőzést vívott eddig a Chelsea-vel, még veretlen, öt győzelme van, két döntetlen mellett. Eddigi legnagyobb feladatuk az Atlético Madrid elleni, ma esti, bukaresti nyolcaddöntő, amelyben minden bizonnyal Luís Suárez vezeti majd az Atlético támadásait. A Barcelonától igazolt csatár a mostani szezonban a piros-fehér-kékek legeredményesebb csatára.

Mind a két csapatnak lesznek hiányzói, de ebből a szempontból Diego Simeone és az Atléti rosszabbul áll. Trippier eltiltott, Herrera, Giménez, Carrasco és Vrsaljko egyaránt sérült. A Chelsea-nél az UEFA honlapja szerint Thiago Silva az egyetlen sérült.

Ameddig a Chelsea a Werner, Giroud kettőssel, az Atlético a Félix, Suárez duóval támadhat majd.

A két csapat egymás elleni örökmérlege kiegyenlített, hét mérkőzésen két-két angol és spanyol siker mellett három döntetlen született. Az Atlético 2012-ben a Chelsea 4-1-es legyőzésével hódította el az Európai Szuperkupát, a 2014-es BL-elődöntős párharcból pedig szintén a spanyolok jöttek ki jobban, idegenbeli sikerüknek köszönhetően 3-1-es összesítéssel jutottak a fináléba. A Chelsea 2009-ben és 2017-ben, csoportkörös találkozón tudta eddig megverni az Atléticót, egyszer otthon, egyszer pedig idegenben.

A nap másik mérkőzésén a Bayern München a római Olimpicóban a Lazióval játszik. Az olaszok a hétvégén 1-0-ra nyertek a Sampdoria ellen, bizakodva várják a címvédőt. Az olaszok első számú kapusa, a világ- és Európa-bajnok Pepe Reina a 2014–2015-ös idényben a Bayern kapusa volt, ismeri a leendő ellenfél kulcsembereit.

A bajorok az elmúlt héten öt bajnoki pontot is elveszítettek, de a BL-mérlegük az elmúlt években lenyűgöző. A mostani találkozó előtt nagyon sok a sérültjük, Pavard, Thomas Müller, Tolisso, Gnabry, Douglas Costa, Nübel, Nianzou is hiányzik majd, közülük az első öt tudása alapján biztosan kezdő lenne a Lazióban.

A Bayern München és a Lazio korábban még nem találkozott egymással az európai kupaporondon.

Mindkét ma esti mérkőzés kilenc órakor kezdődik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×