eur:
393.3
usd:
367.5
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA felvételén Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője sajtótájékoztatót tart Kijevben 2018. május 25-én. Az angol együttes a spanyol Real Madrid csapata ellen lép pályára a labdarúgó Bajnokok Ligájának másnapi döntőjében az ukrán főváros Olimpiai Stadionjában.
Nyitókép: MTI/EPA/UEFA

Klubtörténeti mélységű a Liverpool mostani kudarcsorozata

A Liverpool 2–0-ra elveszítette az Everton elleni városi rangadót, és immár olyan rossz helyzetben van, hogy Jürgen Klopp nem is beszél a jövőről. A bajnoki címről tulajdonképpen már a múlt héten lemondott. Mintha nem is ugyanaz a csapat lenne a 2019–2020-as és a 2020–2021-es Liverpool.

Az Anfield Roadon elveszített Mersey-parti derbi hozott néhány újabb negatív rekordot. A vörösök sorozatban a negyedik hazai bajnoki mérkőzésüket veszítették el, és már hat meccs óta nyeretlenek a Premier League-ben pályaválasztóként. Csak összehasonlításként: 2017. április 23. és 2021. január 21. között egyetlen bajnokit sem veszítettek az Anfield Roadon. Azóta egy hónap alatt veszítettek négyet, annyit, amennyit a 2015 októberében kezdődött Klopp-érában addig összesen elbuktak.

Ha már az edzőnél tartunk: a német mester, akit december végén a világ legjobb edzőjének választottak, csupán egyszer kapott ki eddig négy egymást követő hazai mérkőzésén, még 2014 novemberében, a Borussia Dortmund élén.

Klubtörténeti szenzáció a mostani vergődés, hiszen a Pool 1923 óta először veszítette el négy egymást követő hazai mérkőzését.

Ráadásul éppen az Everton ellen bukott el szombaton. A városi rivális 2010 óta nyeretlen volt a vörösök ellen, és még érdekesebb, hogy a XXI. században (másképpen: 1999 óta) először nyert az Anfield Roadon. A brazil Richarlison már a harmadik percben gólt lőtt – ennél gyorsabban a Liverpool a Premier League történetében mindössze egyszer került gyorsabban hátrányba az Anfield Roadon.

A Liverpool immár hatodik, sőt a veszített pontokat tekintve nyolcadik a Premier League-ben, 25 mérkőzésen 40 pontot szerzett. A Premier League mindenkori címvédői közül mindössze 2016 elején a Chelsea-nek és 2017 elején a Leicester Citynek volt kevesebb pontja, mint most a vörösöknek.

A keddi budapesti Bajnokok Ligája-mérkőzésen az RB Leipzig ellen magabiztosan nyerő Liverpool minden sorozatot figyelembe véve a legutóbbi 14 mérkőzéséből mindössze négyet tudott megnyerni.

Továbbra is rengeteg a sérült, az Everton elleni derbin a csapatkapitányt, Jordan Hendersont kellett kényszerűségből lecserélni az első félidőben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×