eur:
389.49
usd:
368.36
bux:
55838.55
2023. szeptember 30. szombat Jeromos
Toldi Gábor, a DVSC labdarúgó-csapatának új vezetőedzője (b) és Huszti Szabolcs, a csapat új edzője a bemutatkozó sajtótájékoztatójukon, a debreceni Nagyerdei Stadionban 2021. február 16-án. Huszti Szabolcs edző és Toldi Gábor vezetőedző a DVSC új szakmai vezetői.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Váratlan húzás: korábbi válogatott társa lett Dzsudzsák Balázs edzője

Hiába vezeti a másodosztályt a DVSC, a vezetőség nem volt elégedett, és Kondás Elemér helyett a Huszti Szabolcs, Toldi Gábor edzőpáros ülhet le a kispadra.

Kondás Elemér helyett Huszti Szabolcs és Toldi Gábor irányításával folyik a szakmai munka az NB II-ben éllovas Debreceni VSC labdarúgócsapatánál.

Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő, a DVSC elnöke elvárásként fogalmazta meg, hogy a Loki teljesítménye méltó legyen a városhoz, szimbolizálja Debrecent és a debreceni identitást is kifejezze.

A politikus szerint nemcsak az élvonalba visszajutás a cél, hanem olyan csapatot, közösséget kell építeni, amely öt-hat éves távlatban képes megvalósítani azt a törekvést, hogy öt idény alatt háromszor kijusson nemzetközi kupaporondra. Ehhez szervezeti és szerkezeti átalakítás kell, aminek része a vezetőedző-váltás is.

Szabó Péter, a DVSC Futball Zrt. igazgatótanácsának elnöke hozzátette: ütőképes csapatot kell építeni, amely feljutva az NB I-be megállja a helyét.

Az elmúlt időszakban nem láttak megfelelő fejlődést, ezért kellett változtatni.

Tőzsér Dániel sportigazgató arra a felvetésre, hogy Huszti Szabolcsnak nincs edzői múltja, azt válaszolta, százszázalékos bizalmat élvez edzőként is.

A két szakember fél plusz két évre szóló szerződéssel kezdi meg a munkát Debrecenben. A sajtótájékoztató után találkoztak először a játékosokkal, a szakmai stáb további tagjait az elkövetkező napokban nevezik meg.

Huszti Szabolcs tavaly nyáron fejezte be pályafutását a MOL Fehérvár FC színeiben, szeptemberben lett a klub sporttanácsadója, de november végén távozott a székesfehérváriaktól. Toldi Gábort ugyanakkor jól ismeri, mivel amíg a Fehérvárnál dolgozott, az NB III-ban szereplő második csapat vezetőedzőjének munkáját is segítette.

A korábbi 51-szeres válogatott Huszti Szabolcs Toldi Gábor nevében is megköszönte, hogy a klub bizalmat szavazott nekik. Tisztában van vele, bátor elhatározás volt őket kinevezni, ám igyekeznek tettekkel igazolni, hogy jó döntés született -fogalmazott.

A DVSC 24 forduló után ötpontos előnnyel vezet az NB II-ben a Vasas előtt. Hétfőn este a Loki 2-0-ra kapott ki a Gyirmóttól.

Címlapról ajánljuk
Szlovákia: lesz, ahol legalább 40 perccel tovább fog tartani a szavazás

Szlovákia: lesz, ahol legalább 40 perccel tovább fog tartani a szavazás

Az egyik pozsonyligetfalui (Petržalka) szavazókörben rosszul lett a választási bizottság egyik tagja, ezért kell meghosszabbítani a voksolás idejét.

Leváltották az Idegenrendészet vezetőjét

A belügyminiszter 2023. szeptember 30. hatállyal - indokolás nélkül - visszavonta dr. Halmosi Zsolt r. altábornagy, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatójának vezetői kinevezését és rendelkezési állományba helyezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×