eur:
392.83
usd:
367.92
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A szegedi Mikler Roland (szemben, k) és Manuel Strlek, a Veszprém játékosa (j, háttal) a férfi kézilabda NB I-ben játszott MOL-Pick Szeged - Telekom Veszprém mérkőzésen Szegeden, a Városi Sportcsarnokban 2020. december 17-én.
Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

Szeged: 100!

A MOL-Pick Szeged 35–31-re legyőzte a portugál FC Porto csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában.

A Szegednek 1996 óta ez volt a 208. mérkőzése és a századik győzelme a BL-ben.

Eredmény, csoportkör, 11. forduló, A csoport

MOL-Pick Szeged - FC Porto (portugál) 35-31 (18-12)

lövések/gólok: 53/35, illetve 50/31

gólok hétméteresből: 4/4, illetve 5/4

kiállítások: 6, illetve 2 perc

A hazaiak keretéből csak a horvát jobbátlövő, Luka Stepancic hiányzott.

Jó védekezésére és Mirko Alilovic védéseire alapozva a Szeged fokozatosan növelte előnyét, és a 11. perc elején már 7-3-ra vezetett. A folytatásban egy ideig felváltva estek a gólok, majd a hazaiak egy 4-1-es sorozattal tovább növelték a különbséget, és a hat találatig jutó Bánhidi Bencének köszönhetően magabiztos vezetéssel vonulhattak a szünetre (18-12).

Stanislav Kasparek és Bogdan Radivojevic vezérletével a második félidőt is jól kezdték a házigazdák, majd a Porto a kapusa lecserélésével létszámfölényes támadójátékra váltott. A portugálok egy hármas gólsorozattal felzárkóztak, és amikor egy újabb 4-1-es szériát produkáltak, Juan Carlos Pastor szegedi vezetőedző a meccs háromnegyedénél időt kért. Ez segített csapatának, amely jól védekezett, és rendre kihasználta, hogy ellenfele üresen hagyta a kapuját. A hajrában sem változott a játék képe, a Porto hatékonyan támadott a felállt védőfallal szemben, a hazaiaknak azonban rendre volt válaszuk, és végig vezetve, magabiztosan győztek.

Mivel a Porto október közepén 25-19-re nyert hazai pályán, az egymás elleni mutatóban jobb, mint a magyar együttes, aminek a csoportvégeredménynél lehet fontos szerepe.

A mezőny legeredményesebb játékosa a szegedi Jonas Källman volt hét góllal,

Radivojevic, Kasparek és Bánhidi, illetve a túloldalon Rui Silva hat találatig jutott. Mirko Alilovic 14 védéssel járult hozzá a sikerhez.

A három győzelemmel és öt vereséggel az A csoport hatodik helyén álló szegediek vasárnap az északmacedón Vardar Szkopje otthonában folytatják szereplésüket a BL csoportkörében.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×