eur:
393.63
usd:
364.56
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Az olasz Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, mielőtt sajtótájékoztatón ismerteti a szeptemberi Nemzetek Ligája-találkozó játékoskeretét a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) budapesti székházában 2020. augusztus 24-én. Az előző keretéhez képest 11 új játékost hívott be a szövetségi kapitány.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Marco Rossi: a mi taktikánk a "Gulyás Pressing"

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint Szoboszlai Dominiknak jobb választás "lett volna" az olasz bajnokság, mint az RB Leipzig, amely csapathoz a középpályás heteken belül csatlakozhat.

Egy nápolyi sportlapnak adott interjút Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, a cikket az NSO vette észre.

Az interjúban a kapitány a modern futballban jelenleg érvényesülő alaptaktikáról is beszélt, Rossi szerint a német eredetű "gegenpressing" elterjedése okozza jelenleg a nagy változást. Úgy látja, a támadások egyre agresszívabbak, emiatt pedig a védekező csapat egyre korábban megpróbálja akadályozni az akciók kibontakozását és labdát akar szerezni.

"A párharcok felvállalása az egész pályán azzal jár, hogy nagyon nyitottan kell játszani, és a kevésbé erős csapatok számára ez kockázatot jelent" - folytatta, ő ezt a változást igyekezett "magyarra fordítani", Giovanni Constatni el is nevezte ezt a taktikát "Gulyás Pressingnek", amire az ellenfelek épp a magyaroktól aligha számíthattak.

"Emellett igyekeztünk minden játékos egyéni jellemzőit is figyelembe venni a taktika összeállításánál – például abban a tekintetben, hogy ki fusson fel, és ki maradjon inkább hátul a támadásoknál. Átálltunk egy modernebb játékra” - mondta még.

Úgy tudja, Szoboszlai Dominik januárban csatlakozhat a PSG-s, MU-s csoportból továbbjutó RB Leipzighez, de szerinte a fejlődése szempontjából talán jobb lett volna, ha Olaszországba megy.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×