eur:
393.85
usd:
365.09
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
19.04.2013; Hameenlinna; Eishockey - Finnland - Schweiz;Trainer Sean Simpson (SUI) (Andy Mueller/freshfocus)
Nyitókép: Swiss Ice Hockey Federation

Újoncok is vannak a hokiválogatott keretében

Sean Simpson, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét a jövő heti, lengyelországi felkészülési mérkőzésekre.

A szeptemberben kinevezett, Svájccal 2013-ban világbajnoki ezüstérmet nyert kanadai szakember - aki egy hónappal ezelőtt mutatkozott be a kispadon, amikor a magyarok Budapesten kétszer is legyőzték a lengyeleket - ezúttal két kapust, nyolc hátvédet és tizenhárom csatárt hívott meg. A névsorban négy újonc található: Dóczi Zsombor, Sarcia Antonio, Dézsi Bence és Szabad Kevin még nem szerepelt a válogatottban.

Vas Márton, a magyar szövetség általános igazgatója a szövetség honlapján emlékeztetett: a decemberi IIHF-szünet alatt az osztrák és a szlovák bajnokságban is zajlik a küzdelem, így a DVTK Jegesmedvék és a Fehérvár AV19 játékosaira sem számíthatnak ezúttal, miként a légiósokra sem a nemzetközi utazás és az ehhez kapcsolódó szabályozások miatt. Hozzátette: az Erste Ligában játszó hokisok közül igyekeztek azokat meghívni, akik a közelmúltban az utánpótlás-válogatottakban kulcsszerepet vállaltak, és jelenleg felnőtt szinten is játszanak.

A magyar keret jövő hétfőn találkozik, majd egy itthoni edzés után szerdán utazik Katowicébe. Az együttesre két találkozóra vár: jövő pénteken 17.45 órától az A csoportos Lettország lesz az ellenfél, egy nappal később 11.30 órától pedig a házigazda lengyelek.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×