eur:
393.95
usd:
370.02
bux:
65502.26
2024. április 19. péntek Emma
Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője a Puskás Arénában tartott sajtótájékoztatón 2020. november 3-án. Az olasz bajnok Juventust fogadja a Bajnokok Ligájában a Ferencváros labdarúgócsapata: a G csoport harmadik fordulós összecsapását a Puskás Arénában rendezik november 4-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

A tavaszért játszik a Fradi a kijevi télben

A csoport harmadik helye és ezzel az Európa-ligába kerülés a tétje a Ferencváros ma esti, kijevi Bajnokok Ligája-mérkőzésének. A Dinamo futballistái ellen vagy egy legalább három szerzett góllal elért döntetlen, vagy a győzelem emelné a harmadik helyre a zöld-fehéreket.

Az már korábban, a negyedik forduló után eldőlt, hogy a csoportból a Barcelona és a Juventus lép tovább, ellenben nyitva maradt az utolsó mérkőzésekig a csoportelsőség és a harmadik hely sorsa. Előbbihez a Juvénak legalább három gólt kellene szereznie a Camp Nouban, úgy, hogy legalább kétgólos győzelmet arat a katalánok ellen. A harmadik helyhez a Fradinak (tekintve, hogy egy 3-3-as vagy 4-4-es, sőt…) döntetlen kevéssé valószínű, nyernie kellene a hűvös Kijevben.

Az időjárás finoman fogalmazva is télies az ukrán fővárosban, kedd reggel esett a hó, mínusz nyolc fokra ébredt a város. Jó hír, hogy a hőmérséklet napközben feljebb megy – a rossz, hogy csak mínusz négyig.

A két csapat Budapesten 2-2-re végzett, úgy, hogy az első félidő vitathatatlanul az ukránoké volt, majd a másodikban a Ferencváros feltámadt és a hajrában ki tudott egyenlíteni. Egyik gárda sem tudott a két „óriás” ellen pontot szerezni, ezért is állnak azonos pontszámmal.

A játékoskereteket tekintve a Dinamo van nehezebb helyzetben, Duelund, Timcsik, Kosztevics és Ruszin nem játszhat, Bujalszkij játéka kérdéses. A legvalószínűbb a Buscsan – Kędziora, Popov, Zabarnij, Mikolenko – Szidorcsuk, Saparenko, Cigankov, Sepeljev, Rodrigues – Verbič tizenegy szerepeltetése.

A Ferencvárosnál kevesebb a gond, várhatóan a Dibusz – Botka, Blažić, Frimpong, Dvali, Heister – Haratyin, Somália – Zubkov, Tokmac, Uzuni tizenegy fog kezdeni, soraiban a két ukránnal. Bevetésre kész Lovrencsics, Laïdouni, Isael, Baturina és Boli is.

Érdekeset mondott Szergej Rebrov a kommunikációt illetően a hétfői sajtótájékoztatón: „Tizenhárom különböző nemzetiségű játékossal dolgoztam a Dinamónál is, így nem jelent gondot, hogy a Fradinál is több nemzetiség képviselteti magát a keretben. Annyiban más a jelenlegi helyzet, hogy a Dinamónál nem mindenki beszélt angolul, míg a Fradinál ezzel nincsen gond.”

Ami a további három csoportot illeti, az E-ben már nincs nyitott kérdés, a Chelsea a csoportgyőztes, a Sevilla a második, a Krasznodar mehet az Európa-ligába, a Rennes pedig kiesett. Az F csoportban a Dortmund biztos továbbjutó, de a papírforma szerint nyernie kellene Szentpéterváron a csoportelsőséghez. Ugyanakkor a Lazio számára az alapcél a továbbjutás, ehhez elég neki egy otthoni döntetlen a belga bajnok ellen.

A legélesebb a helyzet a H csoportban, ahol a Manchester United, a PSG és az RB Leipzig is eséllyel indul. A franciák biztosan továbbjutnak, ha megverik a Parc des Princes-ben a török Başakşehirt, Gulácsi Péter és Willi Orbán együttesének viszont nyerni kell, ha a franciák legalább egy pontot szereznek. A Manchester Unitednek elég egy döntetlen Lipcsében.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló.

E csoport: Rennes–Sevilla, Chelsea–Krasznodar. Az állás: 1. Chelsea 13 pont (már csoportelső), 2. Sevilla 10 (továbbjutott), 3. FK Krasznodar 4, 4. Rennes 1.

F csoport: SS Lazio–Club Brugge, Zenit–Dortmund. Az állás: 1. Dortmund 10 pont (továbbjutott), 2. SS Lazio 9, 3. Club Brugge 7, 4. FK Zenit 1.

G csoport: Dinamo Kijev–Ferencváros (tv: M4 Sport), Barcelona–Juventus. A csoport állása: 1. Barcelona 15 pont (továbbjutott), 2. Juventus 12 Itovábbjutott), 3. Dinamo Kijev 1, 4. Ferencváros 1.

H csoport: Paris Saint-Germain–Başakşehir, RB Leipzig–Manchester United. Az állás: 1. Manchester United 9 pont, 2. PSG 9, 3. RB Leipzig 9, 4. Başakşehir 3.

(Az F csoport két mérkőzése 18.55-kor, a többi 21.00 órakor kezdődik.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Olyat tettek a demokraták Ukrajna érdekében, amire évtizedek óta nem volt példa

Olyat tettek a demokraták Ukrajna érdekében, amire évtizedek óta nem volt példa

A Kongresszus házszabályi bizottsága átengedte azt a négy részre bontott segélycsomagot, amely biztosítaná Ukrajna, Izrael és a csendes-óceáni régió amerikai szövetségeseinek támogatását. Mivel a tervezetet ellenzi a republikánusok trumpista szárnya, elsősorban az Ukrajnának juttatandó 61 milliárd dollár miatt, Mike Johnson házelnöknek a bizottság demokrata tagjaira volt szüksége, hogy a három radikális republikánus ne akadályozza meg annak túlélését. Hasonlóra évtizedek óta nem lehetett példa, ami jelzi, mekkora a széthúzás a republikánus képviselők között.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×