eur:
394.95
usd:
363.48
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Neymar, a Paris Saint-Germain (j) játékosa a Strasbourg ellen a francia első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott 2019. szeptember 14-i mérkőzésen a párizsi Parc des Princes Stadionban.
Nyitókép: MTI/AP/Francois Mori

Neymar határozottan nyilatkozott Messiről

Neymar ismét előállt azzal, hogy a barcelonai évek után megint szeretne együtt futballozni Lionel Messivel.

"Ez az, amit a legjobban szeretnék, élvezni, hogy vele egy pályán lehetek" - mondta a Paris Saint-Germain brazil támadója a Manchester United elleni idegenbeli Bajnokok Ligája-győzelem után. -

"Nagyon nagy kedvem van újra együtt játszani vele, és ezt meg kell oldanunk a következő évben"

- nyilatkozott az ESPN amerikai sportcsatornának.

Neymar, aki két góllal vette ki a részét a szerdai 3-1-es PSG-sikerből, négy idényen át volt csapattársa a hatszoros aranylabdás argentinnak, aki már idén nyáron el akarta hagyni a Barcelonát, de a jogi viták elkerülése végett maradt. Tavaly úgy volt, hogy Neymar esetleg visszatér a katalánokhoz, végül azonban nem történt klubváltás.

A jövőre lejáró szerződésű Messiért már idén élénk érdeklődést mutatott a Manchester City, amelynek edzője a Barcelonával korábban rendkívül sikeres Josep Guardiola, de a PSG is rendelkezik azzal a pénzügyi háttérrel, amely egy ilyen szintű futballista megszerzéséhez, megfizetéséhez szükséges.

"Szívesen átadom neki a helyem a pályán" - tréfálkozott Neymar.

A PSG legutóbb a döntőig menetelt a BL-ben, de a trófeát még nem sikerült megkaparintania. A mostani idénykezdet kicsit döcögősebben alakul a párizsiak számára, a Bajnokok Ligájában azonban az utolsó fordulóra kedvező a helyzetük, mert a Manchester Uniteddel és az RB Leipziggel - Gulácsi Péter és Willi Orbán csapatával - pontazonossággal állnak és a már kiesett török Basaksehirt fogadják.

"Nagyon fontos volt, hogy megmutassuk, még mindig benne vagyunk a nagy meccsekben. Most ezt kell folytatnunk, mert még nem jutottunk tovább" - fogalmazott óvatosan a klubelnök Nasszer al-Helaifi a manchesteri győzelem után.

Thomas Tuchel vezetőedző a találkozót követő sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a csapat kezd újra összeállni, reméli, az egységet a játékosok is érzik. Kiemelte, hogy az Old Traffordon nyerni a legnagyobb kihívások közé tartozik, nekik pedig mindenképpen győzniük kellett.

"A csapat bizonyította, hogy nem elfogadható számára a vereség. Ez a legfontosabb" - jelentette ki.

A továbbiakat illetően azt mondta: "szinte továbbjutottunk már, ami egyben azt is jelenti, hogy még nem jutottunk tovább".

"Nagy és nehéz lépést tettünk előre, de az utolsóra is szükség van"

- folytatta.

Ole Gunnar Solskjaer, a hazaiak trénere úgy értékelt, hogy jó mérkőzést játszottak, olyat, amely "megérdemelte volna" a nézőket. Szerinte az döntötte el az összecsapást, hogy az ellenfél pontosabb volt a befejezéseknél.

"Nekünk is volt néhány nagy helyzetünk" - emlékeztetett rá, hozzátéve, hogy a kritikus pillanatok megoldása jelenti a különbséget az ilyen nagy meccseken.

"A sorsunk még a saját kezünkben van. Ha Lipcsében nyerünk, továbbjutunk. A Bajnokok Ligájában akarunk maradni, és ezt egy jó teljesítménnyel bizonyítanunk kell a jövő héten" - hangoztatta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Soha nem látott vagyon füstölt el a magyarok bankszámláiról, de végre van, aminek örülhetünk

Soha nem látott vagyon füstölt el a magyarok bankszámláiról, de végre van, aminek örülhetünk

Ugyan a tavalyi utolsó negyedévben végre nem nőtt tovább a sikeres csalások értéke az előző negydévhez képest, ám éves alapon még így is duplázást láthattunk. 2023-ban egyetlen év alatt 23,2 milliárd forintnyi sikeres visszaélés történt a nem kártyás elektronikus pénzforgalomban. A digitális pénzforgalom naposabb oldalát tekintve az látszik, hogy a mobilfizetések gyorsan terjednek, a kártyákkal már kétszer többet fizetünk, mint amennyi készpénzt veszünk fel velük, és a fizetési kérelmek száma is nagyot emelkedett. A hazai pénzforgalom legfontosabb trendjeiről júniusi Financial IT konferenciánkon részletesen is szó lesz.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×