eur:
395.43
usd:
372.23
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője egy sajtóértekezleten a madridi Valdebebas sportközpontban tartott edzés után, 2019. október 4-én. A Real másnap a Granada ellen játszik az első osztályú spanyol labdarúgó-bajnokságban a madridi Santiago Bernabéu Stadionban.
Nyitókép: Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője. MTI/EPA/EFE/Chema Moya

Kikapott a Real Madrid, csak a harmadik a csoportjában

A Real Madrid meglepő vereséget szenvedett Ukrajnában a Sahtar ellen, így az utolsó forduló előtt kiesésre áll a csoportjában. A Szoboszlai Dominikkal felálló Salzburg 3-1-re nyert Moszkvában.

A madridiak ezzel mindkét Sahtar elleni meccsüket elveszítették a B csoportban és a harmadik helyre szorultak az ukrán gárda mögé. Zinedine Zidane tanítványai nehéz helyzetbe kerültek, mert amennyiben később a Borussia Mönchengladbach győzni tud az Internazionale ellen, úgy az utolsó fordulóban a Sahtar kezében lesz a madridiak sorsa.

A magyar válogatott Szoboszlaival felálló Salzburg Berisha góljaival már a szünetre kétgólos előnybe került, amelyet Marko Nikolic csapata nem tudott ledolgozni. Győzelmével az osztrák együttes a harmadik helyre lépett fel az A jelű négyesben és maga mögé utasította a tabellán az orosz gárdát.

Percről percre tudósításunk

KIJEV: A 4. percben alakult ki az első helyzet, Benzema beadása után Marco Asensio a kapufára lőtte a labdát. Sahtar–Real Madrid 0-0.

MOSZKVA: Liszakovics szólójával veszélyeztetett a Lokomotiv, de hosszú volt az „utolsó passz”. Lokomotiv Moszkva–Salzburg 0-0.

KIJEV: A Madrid fölényben játszott az első negyedórában, de Nacho rossz passza után csak Varane belépője akadályozta meg a brazil Moraest, hogy egyedül nyargaljon a támadó térfélen. A francia sárga lapot kapott, a csatárt ápolni kellett, sántikálva állt vissza. Sahtar–Real Madrid 0-0.

MOSZKVA: A salzburgi Berisha gólt szerzett, de lesről. Lokomotiv Moszkva–Salzburg 0-0.

KIJEV: Júnior Moraes – akinek öccse korábban Újpesten is futballozott – nem bírta tovább, cserét kért. Sahtar–Real Madrid 0-0.

MOSZKVA: Vezet a Salzburg, az utóbbi hetekben gólerős Berisha talált a kapuba. Lokomotiv Moszkva–Salzburg 0-1.

KIJEV: Veszélyesebb a Madrid, Marco Asensio lövését szépen védte az ukrán kapus, Trubin. Sahtar–Real Madrid 0-0.

KIJEV: Mindenki fázik, a gyepen és a kispadon (nézőtéren) is, esik a hó Kijevben. Sahtar–Real Madrid 0-0.

MOSZKVA: Berisha újabb gólt lőtt, ezúttal Koita előkészítése után. Lokomotiv Moszkva–Salzburg 0-2.

KIJEV: Benzema beívelése után Nacho a kapu fölé fejelt. A másik oldalon Taison ziccerbe került, Courtois bemutatta az este eddigi legnagyobb bravúrját. Sahtar–Real Madrid 0-0.

MOSZKVA: Koita nagy helyzetet hagyott ki, nem nőtt az osztrák bajnok előnye. Lokomotiv Moszkva–Salzburg 0-2.

KIJEV: Varane hibájából vezet a Sahtar. A francia világbajnok elengedte a labdát, hogy Courtois-é legyen, de nem vette észre, hogy Dentinho is a közelben van. A brazil a hálóba vágta a labdát. Sahtar–Real Madrid 1-0.

MOSZKVA: Szoboszlai Dominik lement a pályáról, 77 percet játszott. Lokomotiv Moszkva–Salzburg 0-2.

KIJEV: Hármas csere a Real Madridnál, Vinicius Junior, Mariano Diaz és Isco is beállt. Sahtar–Real Madrid 1-0.

KIJEV: A csereként beállt Solomon kihasználja a kontra végén a madridi védők hezitálását és laposan a jobb alsó sarokba lőtt. Sahtar–Real Madrid 2-0.

MOSZKVA: Mirancsuk révén tizenegyesből szépített a Lokomotív. Lokomotiv Moszkva–Salzburg 1-2.

MOSZKVA: Gyorsan reagált a Salzburg, Adeyemi lőtt gólt. Lokomotiv Moszkva–Salzburg 1-3.

Végeredmények

Sahtar–Real Madrid 2-0

Lokomotiv Moszkva–Salzburg 1-3

(További hat mérkőzés 21 órától)

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fölvetette, hogy a NATO-országok úgy segíthetnék az ukrán védekezést, ahogy tették azt Izraellel, de a Fehér Ház szerint a két ország esete teljesen más, az Egyesült Államok nem fog részt venni az ukrajnai harcokban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×