eur:
393.29
usd:
367.88
bux:
66111.19
2024. április 24. szerda György
A győztes Szabó Szebasztián az 50 méteres pillangóúszás döntőjében az úszók országos bajnokságán a Debreceni Sportuszodában 2019. március 28-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Szabó Szebasztián: a pénz sem érdekel, csak az olimpia

A világcsúcsot ostromló sprinter úszó most nem foglalkozik azzal, mennyit hozott a konyhára az ISL a Duna Arénában.

A hétvégi döntő előtti versenynapokon a fiatal Szabó Szebasztián érte el a legjobb időeredményeket a magyar válogatott sportolók közül a Nemzetközi Úszó Liga (ISL) budapesti sorozatában: 50 méter pillangón 11 századmásodpercre megközelítette a rövidpályás világcsúcsot.

"Nagyon jól sikerült ez a négy hét, eléggé jó felkészülés volt a következő évre. Volt rengeteg hiba, és olyan is, amin javítottunk, de az időeredményekkel meg vagyok elégedve. Egy pár napot pihentem, és

most megyek vissza edzésbe, javítani a hibákon még"

– értékelt a zentai születésű, honosított úszó.

Azért jellemzően nem a hibáiról szólt ez a négy hét, hisz magyar csúcsokat döntött 50 pillangón; "hazudna", ha azt mondaná, hogy meglepték az időeredményei, de azért igazán az utolsó versenynapra készült.

Az olimpiai számra, a 100 méteres pillangóúszásra fókuszált igazán, ehhez képest sikerült jobban most az 50.

Motiválta, hogy olyan klasszisokkal kellett együtt úsznia, mint az amerikai úszósport 2017-ben berobban új csillaga, Caeleb Dressel, és amikor a rajtkövön állt, egyáltalán nem számított, hogy éppen rossz kedve van vagy jó napja, csak a célra összpontosított.

"Egy ilyen év után hálás lehetek, hogy itt tudok edzeni és versenyezni ilyen sztárok között"

– tette hozzá.

Az ISL-sikerek anyagilag is pozitívan érintették, de Szabó Szebasztián hozzáállása, hogy nem foglalkozik a pénzzel, csak az úszással és a 2021-re halasztott olimpiával.

A teljes interjú az InfoRádió Vegyesúszás című magazinműsorában hallható csütörtök 19.30 után.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Gigantikus bejelentést tett a NATO egyik legerősebb országa, aztán jött a pofon

Gigantikus bejelentést tett a NATO egyik legerősebb országa, aztán jött a pofon

A Sky News védelem- és biztonságpolitikai szerkesztője elemzésében arról ír, hogy az Egyesült Királyság tegnap tett, védelmi kiadások növeléséről szóló bejelentése egyáltalán nincs kőbe vésve a konzervatívok várható bukása miatt, ami bizonytalanságot szül a megkopott brit haderőben. Deborah Haynes azt is kiemeli, hogy a belengetett emelés, bár üdvözlendő, csupán a 2000-es évek végi szintre hozná fel a hadügyi keret GDP-hez mért arányát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×