eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Marco Rossi szövetségi kapitány a Nemzetek Ligájában 2018. szeptember 8-án Finnország ellen játszó magyar labdarúgó-válogatott edzésén a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) telki edzőközpontjában szeptember 3-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

NL-zárás után: Marco Rossihoz hamarabb ért el a hang, mint a fény

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott karanténba kényszerült szövetségi kapitánya szerint játékosai partnerként tekintettek egymásra, megvolt az önbizalmuk és fegyelmezetten játszottak, így tudták legyőzni szerda este Törökország csapatát és nyerték meg csoportjukat a Nemzetek Ligája B divíziójában.

A koronavírusos olasz szakember az Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőhöz és a vasárnapi, Szerbia elleni NL-meccshez hasonlóan szerdán is televízión keresztül figyelte csapatát és telefonon tartotta a kapcsolatot a pálya mellett dolgozó stábjával.

"Fokozta a helyzet érdekességét, hogy a valós történésekhez képest több másodperces csúszással láttam a képet, ezért telefonon már előbb értesültem bizonyos eseményekről, mint ahogy a saját szememmel láttam volna. Már a mérkőzés első félidejében is csoportgyőzelemre álltunk, de csak akkor nyugodtam meg, mikor a telefonomon megkaptam az információt, hogy megszereztük a második gólunkat is – idézte az mlsz.hu a szakvezetőt a 2–0-ás siker másnapján. – Rengeteg pozitívumot ki lehet emelni a csapattal kapcsolatban, hiszen kiemelkedően eredményes időszakon vagyunk túl. Kényszerből szinte minden mérkőzésen különböző összetételű csapattal álltunk fel, ezért elsősorban azt emelném ki, hogy mindenki végig partnerként kezelte a pályán mellette játszó csapattársát, illetve

végig kellő önbizalommal, kiváló csapatszellemben és rendkívüli fegyelmezettséggel játszottunk."

Rossi nem csupán a törökök elleni szezonzáróval volt elégedett, hanem együttese tejes őszi produkciójával, hiszen nyolc meccsen egyetlen vereség mellett ötször győzött és két döntetlent ért el a csapat. A bolgárok és az izlandiak legyőzésével kijutott az Eb-re, míg az NL-ben 11 ponttal végzett kvartettje élén, megelőzve a nála egyaránt előrébb rangsorolt orosz, szerb és török együttest, és feljutott a legjobb 16 csapatot magába foglaló A divízióba.

A tréner úgy véli, ahhoz, hogy jobb képességű csapatok ellen eredményes lehessen a magyar válogatott, mindenképpen szükséges bizonyos hátrányokat fizikai és akaratbeli pluszokkal kompenzálni. A kapitány szerint ez mindvégig megfigyelhető volt a pályán, és talán ez lehet a legfontosabb tényező, amiből a válogatott meríthet a következő időszakra.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×