eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Varga Kevin remek góljával ért véget a válogatott csodaősze, feljutottunk az A-osztályba

A magyar válogatott a törökök elleni 2-0-s győzelemmel zárta a Nemzetek Ligája csoportszakaszát, s ezzel feljutott az A-osztályba.

A mérkőzést percről percre tudósítottuk, ezt a cikk második felében visszaolvashatják.

Marco Rossi szövetségi kapitány csapata Sigér Dávid találatával szerzett vezetést az 57. percben, a végeredményt pedig a csereként beálló Varga Kevin állította be a hosszabbításban. Mindkét gólszerzőnek ez volt az első találata a címeres mezben.

A jövő évi Európa-bajnokságra kijutott magyarok, akik immár hat találkozó óta veretlenek, a csoportelsőséggel feljutottak a Nemzetek Ligája élvonalába, egyúttal akár világbajnoki pótselejtezős helyhez is juthatnak, de ez csak a vb-selejtezők jövő novemberi zárásakor derül ki.

Bár a csapatok üres lelátók előtt vonultak a játéktérre, az egyik kapu mögötti szektor tetejére - ugyanúgy, ahogy az előző két mérkőzésen - két magyar zászló közé a Szózat első két sorát feszítették ki a Puskás Arénában, amely kívülről a magyar nemzeti színekben pompázott a fényfestéstől.

A törökök agresszív letámadással kezdték a mérkőzést, de Dibusznak csak egy távoli szabadrúgást kellett hárítania, majd hamar kiegyenlítetté vált a játék. A magyaroknak volt néhány tetszetős akciója, ám a befejezések nem sikerültek. A 25. perctől feljebb tolták a védekezésüket a vendégek, ez pedig nem ízlett a magyar válogatottnak, amely ekkor nem tudta hosszabb ideig megtartani a labdát. A védelem viszont stabil volt, Dibusznak így csak egyszer kellett nagyot védenie a szünetig, igaz, egy ízben Tufan ziccerben nem találta el a labdát egy bal oldali beadást követően.

A csoport másik mérkőzésén már a szünetben négygólos hátrányban voltak az oroszok, így a magyaroknak a döntetlen is elég volt a csoportelsőséghez, a szünetben végrehajtott kettős csere pedig jót tett a hazai csapatnak, amely első komoly helyzetét gólra váltotta. A magyar vezetés megtörte a törökök lendületét, így a védelemnek nem kellett nagy rohamokat átvészelnie, biztosan tartotta a meccs lefújásáig a minimális előnyt. A hosszabbításban a teljesen kitámadó törököket még Varga Kevin büntette meg, végleg eldöntve az összecsapást.

Percről percre

A kezdő csapatok. Magyarország: Dibusz – Fiola, Lang, Szalai A. – Nego, Sigér, Nagy Á., Kalmár, Hangya – Nikolics, Könyves. Törökország: Günok – Sangaré, Kabak, Demiral, Erkin – Kahveci, Tufan, Tekdemir, Calhanoglu, Karaman – Tosun.

Az ötödik percben keleltt Dibusznak először védenie, Calhanoglu lövését, 35 méterről rúgott meg egy szabadrúgást. A 9. percben Nikolics felelt, ez sem volt nagyon veszélyes.

Kalmár labdát szerzett, majd a kapu fölé lőtt, veszélyesebbnek tűnt.

Közben Belgrádban: vezetnek a szerbek, ameddig mindkét pályán így marad az eredmény, Magyarország csoportelső.

A játék hasonlít a szerbek elleni első félideihez, de gólhelyzet még nem volt.

Nego beadásáról Könyves egy lépéssel maradt le, ez volt az első helyzet.

Közben Belgrádban: már 2-0-ra vezetnek a szerbek.

Calhanoglu lövését Dibusz szépen védte.

Közben Belgrádban már 3-0 a szerbeknek, egy gólt kölcsönadhatnának.

Letelt az első 45 perc, 0-0 az állás.

Alighanem a belgrádi mérkőzés eldőlt, 4-0-ra vezet a szerb válogatott. Ez azt jelenti, hogy a magyar csapat vagy csoportelső lesz (ha pontot szerez a törökök ellen), vagy pedig harmadik.

Kettőt cserél a magyar csapat a második félidőre, Könyves és Kalmár helyére pályára kerül Cseri Tamás és a törökországi légiós, Varga Kevin.

Mezőnyjátékkal eltelt a második félidő első tíz perce, Cseri kapott egy sárga lapot.

Szalai blokkal javította a bizonytalanságát, majd Tufan a kapu fölé lőtt.

Az 56. percben Varga Kevin helyzetbe került, lövését a kapus bravúrral a kapufára tolta, de a védőjével együtt berobbanó Sigérről a török kapuba került a labda, 1-0.

A 63. percben Gyurcsó Ádám beállt a csapatkapitányi karszalagot Dibusznak átadó Nikolics helyére.

Varga Kevin szép cselezgetése után Nego a kapu mellé csavart

Két vesztélyes török lövés után Hangyát Holender váltotta.

Telnek a percek, nincs török attak.

Botka Endre beáll a védelmet erősíteni az elfárad Nego helyett.

Öt perc a hosszabbítás.

Támadnak a törökök, de Varga Kevin 19 méterre a magyar kaputól meglódult, végigrohant a pályán, s bebiztosította a győzelmet, a csoportgyőzelmet, s az A-oosztályba feljutást. A szerbek 5-0-ra kiütötték az oroszokat.

Így ért véget a válogatott csodás futballősze.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×