eur:
393.82
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Lars Lagerbäck, a norvég (b) és Ljubisa Tumbakovic, a szerb válogatott szövetségi kapitánya kezet fog a Henri Delaunay-trófea mellett a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság pótselejtezőinek sorsolásán az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA nyoni székházában 2019. november 22-én. Magyarország Bulgária ellen lép pályára az A divízióban március 26-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Keystone/Salvatore Di Nolfi

Szerb-magyar: Fontos dilemmában az ellenfél, eltiltották a kapitányt

A szövetséget pedig megbüntették. Közben kihirdették a keretet az Eb-pótselejtezőre és a magyarok elleni NL-mérkőzésre készülő labdarúgócsapatnál.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a szerb válogatott szövetségi kapitányát egy mérkőzésre eltiltotta, míg a nemzeti szövetséget pénzbüntetéssel sújtotta, amiért október 11-én a hazaiak hibájából csak késve kezdődhetett el a magyar együttes elleni Nemzetek Ligája-találkozó.

Az UEFA közlése szerint a szerbek az előírtnál több perccel később jelentek meg a játékoskijáróban az 1-0-ás magyar sikerrel zárult összecsapást megelőzően, ez okozta a kezdőrúgás csúszását. A szerb szövetségnek 20 ezer eurót kell fizetnie a kihágásért, míg Ljubisa Tumbakovic szakvezetőt az egy meccsre szóló eltiltás mellett 5000 euróra is megbüntették.

Az európai szövetség azt nem tisztázta egyelőre, hogy a kapitány a csapat következő tétmeccsén, vagy a következő NL-találkozóján nem ülhet le a kispadra,

csak annyit jelzett, hogy a büntetés egy UEFA égisze alá tartozó találkozóra vonatkozik.

"Ott leszek a kispadon a Skócia elleni mérkőzésen" - kommentálta a tréner röviden a hírt hétfői online sajtótájékoztatóján, melyen arról is beszélt, hogy nehéz csata vár együttesére a skótok ellen, ám reményét fejezte ki, hogy sikerül nyerniük és kijutniuk az Eb-re, melyen történetük során először vennének részt önállóan, Szerbia néven.

A szerb válogatottnál vélhetőleg jobban örülnének, ha a tréner a Nemzetek Ligájában tölthetné le büntetését, mivel a csapat következő meccse a jövő csütörtökön esedékes Európa-bajnoki pótselejtező lesz hazai pályán Skócia együttese ellen, melyen az Eb-szereplés a tét. Azt követően jövő vasárnap Magyarországon lép pályára a gárda az NL ötödik fordulójában.

Szerbia a Nemzetek Ligája B divíziójának 3. csoportjában az utolsó, negyedik helyen áll két ponttal, míg a hétpontos magyar válogatott a második a nyolccal élen álló oroszok mögött.

A magyar együttes a jövő vasárnapi meccs előtt három nappal szintén Eb-pótselejtezőn lesz érdekelt: Marco Rossi tanítványai hazai pályán küzdenek meg Izlanddal a kijutásért a jövő évre halasztott, részben magyar rendezésű Eb-re.

Kerethirdetés

Mindössze két otthon futballozó játékos került be a szerb labdarúgó-válogatott keretébe. A magyar csapathoz hasonlóan a szerbek számára sem a Puskás Arénában sorra kerülő összecsapás a legfontosabb, hiszen ők is az Európa-bajnoki részvételért lépnek pályára, jövő csütörtökön Skócia ellen. A magyar válogatott ugyancsak jövő csütörtökön Izlandot fogadja, és győzelem esetén ott lesz a jövő évi kontinensviadalon, amelynek Budapest a társházigazdája.

A szerb szövetség Twitter-oldala szerint az ottani bajnokságból csak két játékos, Sasa Zdjelar és Aleksandar Katai került a keretbe.

kapusok:

Marko Dmitrovic (Eibar), Predrag Rajkovic (Reims), Emil Rockov (MOL Fehérvár FC), Djordje Nikolic (Basel)

védők:

Nikola Milenkovic (Fiorentina), Milos Veljkovic (Werder Bremen), Nikola Maras (Almería), Stefan Mitrovic (Strasbourg), Strahinja Pavlovic (Monaco), Aleksandar Kolarov (Internazionale), Uros Spajic (Feyenoord)

középpályások:

Darko Lazovic (Verona), Mijat Gacinovic (Hoffenheim), Sasa Lukic (Torino), Filip Mladenovic (Legia Warsawa), Nemanja Maksimovic (Getafe), Nemanja Gudelj (Sevilla), Marko Grujic (FC Porto), Luka Milivojevic (Crystal Palace), Sasa Zdjelar (Partizan), Nemanja Radonjic (Olympique Marseille), Dusan Tadic (Ajax Amsterdam), Sergej Milinkovic-Savic (Lazio), Filip Duricic (Sassuolo), Mihailo Ristic (Montepllier), Filip Kosti (Eintracht Frankfurt), Lazar Randjelovic (Olimpiakosz), Aleksandar Katai (Crvena zvezda)

támadók:

Aleksandar Mitrovic (Fulham), Luka Jovic (Real Madrid), Dusan Vlahovic (Fiorentina), Djordje Despotovic (Rubin Kazany)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×