eur:
369.19
usd:
345.71
bux:
48190.09
2023. június 5. hétfő Fatime
Nyitókép: Wikipédia/Jiricekpavlicek

A vírus miatt súlyos állapotba került a labdarúgás egyik legendája

Koronavírusos megbetegedés miatt súlyos az állapota Antonín Panenkának, akinek legendássá vált tizenegyesével a csehszlovák válogatott 1976-ban megnyerte a labdarúgó Európa-bajnokságot.

Egykori klubja, a prágai Bohemians 1905 szerdán azt közölte, Panenka kórházba került, az intenzív osztályon ápolják.

Az 1976-os kontinenstorna belgrádi döntőjében 2-2-es eredménnyel zárult a rendes játékidő Csehszlovákia és a címvédő NSZK csapatai között, és miután a hosszabbításban nem született gól, az Európa-bajnoki címről - első alkalommal - tizenegyes-párbaj döntött. A negyedik párban a német Uli Höness hibázott, így a csehszlovákok ötödik lövése dönthetett, ezt rúgta Panenka. A csatár nekifutott, és alápörgetett a labdának, amely lassú ívben az elvetődő német Sepp Maier kapus mellett a háló közepébe hullott. Az így értékesített büntetőket azóta Panenka-tizenegyesnek nevezik.

Íme a legendássá vált lövés a mérkőzés összefoglalójának végén:

Címlapról ajánljuk
Elköszönt Ibra, a futball Muhammad Alija, a magyarok réme

Elköszönt Ibra, a futball Muhammad Alija, a magyarok réme

A király üdvözletének nevezte a La Gazzetta dello Sport a vasárnap este elbúcsúzott Zlatan Ibrahimovicnak a szavait: „Itt az ideje, hogy azt mondjam a futballnak: ciao. De nem nektek. Örök életemre milanista maradok. Az új évezred első, majdnem negyedszázadának egyik legkülönlegesebb futballistája tomboló ünneplést kapott a San Siro hetvenezer nézőjétől.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×