eur:
393.52
usd:
367.85
bux:
66250.07
2024. április 24. szerda György
Lewis Hamilton, a Mercedes brit címvédője kiszáll autójából, miután rajt-cél győzelmet aratott a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Magyar Nagydíján a mogyoródi pályán, a Hungaroringen július 19-én.
Nyitókép: Lewis Hamilton, a Mercedes brit címvédője kiszáll autójából, miután rajt-cél győzelmet aratott a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Magyar Nagydíján július 19-én. MTI/AP/AFP pool/Joe Klamar

Lewis Hamilton a Ferrari "ünnepén" alázhatja porig a vörös istállót

Vámosi Péter szakíró szerint a maranellói F1-csapat ezredik futamán megtörténhet az, amitől minden Schumacher-fanatikus retteg.

Már Lewis Hamilton legnagyobb kritikusai is felkészültek arra, hogy a következő hetekben beállítja Michael Schumacher legfontosabb rekordjait a Formula-1-ben - jelezte az InfoRádiónak Vámosi Péter, a Racingline.hu főszerkesztője azután, hogy a brit pilóta a vasárnapi Belga Nagydíjat is biztosan nyerte.

"Lewis Hamiltonnak ez most elképesztően sétagalopp volt, hiába tűnt úgy Renault és a negyed helyre befutó, a leggyorsabb kört teljesítő Daniel Ricciardo úgy, hogy felveheti a versenyt a Mercedesekkel az egyenesekben, ebből végül semmit sem láttunk."

Vámosi Péter nem árul zsákbamacskát, a következő, most hétvégi, monzai futamon ugyanezzel a képpel találkozhatnak a száguldó cirkusz kedvelői.

Lewis Hamilton előnye most 47 pont a vb-második helyen álló Max Verstappennal (Red Bull) szemben, és 50-nel van csapattársa, Valtteri Bottas előtt, ami azt jelenti, két teljes futamnyi az előnye, erre reagálva Vámosi Péter megjegyezte,

Hamilton akár ki is hagyhatna két futamot, akkor is ő nevethetne a végén

- ismert, 25 pontot ér egy futamgyőzelem.

"Bődületes ez az előny, már azt számolgatom, melyik lehet az a verseny, amelyiken bebiztosíthatja a világbajnoki címét."

Szocsiban pedig meg is döntheti Michael Schumacher futamgyőzelmi rekordját.

"Szégyenszemre a Ferrarinak ajándékba szánt mugellói pályán történhet meg az, hogy Michael Schumacher 91-es rekordját beéri, és ez lehetne az első helyszín is, ahol lehetnének nézők a pályán, ami a Scuderia Ferrarinak most minden, csak nem jó hír,

házon belül kaphatják meg a véleményt a saját rajongóiktól"

- mutatott rá a szakíró. Ismert, Spában bár mindkét Ferrari befejezte a futamot, sem Sebastian Vettel, sem Charles Leclerc nem tudta magát beverekedni a pontszerzők, vagyis a legjobb tíz közé.

Mugellóban azért Vámosi Péter többet vár a Ferraritól, mert bár "egyenes-egyenes-kanyar" a pálya, azért az istálló ismeri ezt a közeget, és el is érhet valamit benne - a Ferrari ezredik futamán, ahol ugye Hamilton történelmet írhat, egy "megdönthetetlennek hitt" rekord elérésével.

Vámosi Péter azért lát egy jelentős különbséget Hamilton és Schumacher között: előbbi "kevesebb balhéval érte el ezt az eredményt", ami afelé billenti a mérleget, hogy ezt a teljesítményt mindenkinek el kell fogadnia.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×