eur:
393.36
usd:
367.62
bux:
66249.92
2024. április 25. csütörtök Márk
Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője a svéd Djurgarden elleni másnapi labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőmérkőzés előtt tartott sajtótájékoztatón a Groupama Arénában 2020. augusztus 18-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Rebrov koncentrációt vár, a Djurgarden csapatkapitánya az FTC csatártriójától tart

Szerhij Rebrov vezetőedző szerint a Ferencváros játékosainak nagyon koncentráltnak kell lenniük a svéd Djurgarden IF elleni, szerdai BL-selejtezőn, mert a labdarúgó Bajnokok Ligája teljesen más szint, mint a magyar bajnokság.

"Mivel hazai pályán játszunk, nagy a felelősségünk, ez a meccs mindenkitől több koncentrációt igényel a megszokottnál, itt nem hibázhatunk" - hangsúlyozta a zöld-fehér együttes ukrán vezetőedzője a keddi sajtótájékoztatón.

Rebrov elmondta, hogy a csapat felkészülése a tervek szerint alakult, mindössze amiatt tűnt bosszúsnak, hogy Lovrencsics Gergő az utolsó edzőmeccsen akkor sérült meg, amikor lejött a pályáról.

"Szinte a semmiből jött ez a sérülés, így rá sajnos nem számíthatunk" - fogalmazott a vezetőedző. Rajta kívül nincs a meccskeretben az előző bajnokság utolsó fordulójában megsérült Olekszandar Zubkov sem, míg Gróf Dávidnak olyan vetélytársai vannak, akiket jobbnak ítélt, ezért nem nevezte őt a svéd bajnok elleni egymeccses budapesti párharcra. A találkozó szerdán 19 órakor kezdődik a Groupama Arénában, a találkozót a Duna World közvetíti élőben.

Rebrov szerint Svédország meghatározónak számít a futballban, ezért a bajnokcsapatát száz százalékig komolyan kell venni.

"A Djurgarden egy nagyon atletikus csapat,

a játékosai jó arányban nyerik meg a párharcokat, ráadásul előny lehet számukra, hogy mivel a svéd bajnokság zajlik, ezért folyamatosan tétmeccseket játszanak" - vélekedett.

Dibusz Dénes, a zöld-fehérek kapusa arról beszélt, előny lehet számukra, hogy éles meccsek alapján tudták elemezni a Djurgarden játékát.

"A svédek többfajta stílust is képesek játszani, a bajnokságban kombinatív passzjáték jellemezte őket, ugyanakkor fizikálisan nagyon erősek, de vannak gyorsan, jól cselező játékosaik is, ezért mindenre fel kell készülnünk ellenük" - jelentette ki Dibusz.

A svéd csapatkapitány az FTC csatártriójától tart

Kim Bergstrand, a svéd bajnok Djurgarden vezetőedzője szerint sikerült jól feltérképezniük a Ferencváros játékát. A szakember a keddi edzés előtti sajtótájékoztatón azt mondta, az MTK elleni, pénteki bajnokin kívül a Ferencváros néhány korábbi mérkőzését is megnézték videón, és összességében egyenlő esélyt ad a két csapatnak a továbbjutásra.

"Bár a Ferencváros játszhat hazai pályán, mivel a meccset a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött játsszák, ez nem jelent igazán előnyt a magyar bajnoknak" - fogalmazott Kim Bergstrand, aki szerint együttese a legerősebb kerettel érkezett Budapestre.

A tréner úgy érzi, a jelenlegi svéd és magyar időjárás között nincs jelentős különbség, így legfeljebb az utazás fáradalmai jelenthetnek némi hátrányt nekik.

A középpályán játszó csapatkapitány, Jesper Kewe Karlström azt mondta,

az erejük az egységben van, a bajnokságban pedig a kezdeti hullámzó teljesítmény után jó formába lendültek, legfeljebb a Ferencváros csatártriójától tartanak egy kicsit.

A zárt kapus párharc egy mérkőzésből áll - ami szerdán 19 órakor kezdődik a Groupama Arénában -, amennyiben a rendes játékidőben döntetlenre végeznek a csapatok, kétszer 15 perc hosszabbítás következik, és ha szükséges, tizenegyes-rúgásokkal döntik el a továbbjutást.

A mérkőzést a Duna World közvetíti, 18.45-től.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×