eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Shane Tusup, Hosszú Katinka férje és edzője a 100 méteres mellúszás döntőjében az úszók 12. rövidpályás országos bajnokságán a százhalombattai Kiss László uszodában 2015. november 12-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Shane Tusup végleg visszatérhet Magyarországra

Távoznia kell Hosszú Katinka korábbi edzőjének és férjének Olaszországból, és az utóbbi napokban már budapesti uszodákban látták.

Az amerikai úszóedző augusztusban azért költözött Európába az Egyesült Államokból, hogy felkészítse Ilaria Cusinatót a jövő évi tokiói olimpiára, majd csatlakozott hozzá Bujdosó Zsombor, Szilágyi Liliána, Földházi Dávid és a lengyel Wojciech Wojdak is. Aztán Tusup előbb kirakta csapatából Földházit, majd Cusinato szakított az edzővel.

Tusupnak így nincs jövője Olaszországban, ahol eddig sem kapott támogatást az úszószövetségtől, ezért a Blikk szerint a legvalószínűbb az, hogy hazánkban folytatja csapatával a közös munkát. Az elmúlt napokban az FTC uszodájában és a Csillaghegyi Strandfürdőben talált átmeneti otthonra – önköltségen. Az elmúlt hétvégén, a Világkupa kazanyi állomásának ideje alatt is Budapesten készült Szilágyival.

"Tudjuk, hova tart a csapatunk, tisztában vagyunk a céljainkkal. Ezek nem kicsik, nehéz elérni őket, és az egész csapatnak egységesen kell dolgoznia, hogy sikeresek lehessünk" – jelentette ki Tusup a YouTube-csatornáján. Az eredeti célja az volt, hogy Cusinatóval a 2020-as tokiói ötkarikás játékokon legyőzze volt feleségét, Hosszú Katinkát. Ez a projekt már elbukott.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×