eur:
395.31
usd:
364.53
bux:
65596.86
2024. március 19. kedd Bánk, József
Hosszú Katinka a 200 méter vegyesúszás előfutama után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 21-én. A szám olimpiai bajnoka és világcsúcstartója 2:07.02-es idővel ért célba.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Hosszú Katinka még bizonytalan

A háromszoros olimpiai bajnok a jövő évi játékokon egy aranyéremmel is elégedett lenne.

A háromszoros olimpiai bajnok úszó kedden este az M4 Sport Sporthíradó című műsorában úgy fogalmazott, hogy év közben nagyon sokat gondolkodik az ötkarikás versenyprogramon, és az ötödik olimpiájára készülve tökéletesen tisztában van a lehetőségeivel.

"A két vegyes szám adott, de ezek mellett is még szeretnék úszni. Csak nem vagyok százszázalékosan biztos abban, hogy mit.

És abban sem, hogy tényleg akarok-e további versenyszámot vállalni" - mondta Hosszú.

Hozzátette: nagy dolognak tartja, ha egy úszó egy olimpián mindkét vegyes számot bevállalja, az meg különösen nagy tett, ha mindkettőben aranyérmes lesz. Hosszú a riói olimpián a 200 méter és 400 m vegyes mellett 100 m háton diadalmaskodott, míg 200 m háton másodikként zárt.

"Nagyon magasra tettem saját magamnak a lécet Rióban a három arannyal és az egy ezüsttel, de az egy kivételes és különleges teljesítmény volt, amit nem veszek alapul.

Ha Tokióban egy aranyat sikerül nyernem, én már annak is nagyon örülnék" - árulta el Hosszú. Kiemelte: a világversenyek közül azért szereti nagyon éppen az olimpiát, mert ott van a legnagyobb nyomás a versenyzőkön, és az mindenkiből mást hoz ki.

A női vegyes számok egyeduralkodója közölte: leginkább azért nem szereti számolni az aranyérmeit és a győzelmi sorozatait, hogy ne kényelmesedjen el és ne dőljön hátra a biztos siker tudatában.

"Minden évben ugyanolyan keményen fel kell készülni, beletenni a munkát, gyűjteni a kilométereket, hogy év végén összejöjjön a győzelem. Azért jó néha kicsit elfelejteni, hogy ez már hányszor sikerült korábban, mert akkor ott marad ugyanaz a tűz, az akarat" - nyilatkozta. Hozzátette: az úszás mellett sok feladatot vállal, és számára az a legnehezebb, hogy ezek között megtalálja az egyensúlyt.

"Még mindig csak tanulgatom, hogy lehet minden helyen és minden fronton úgy helytállnom, ahogyan szeretnék. Ami lényegében szinte lehetetlen, ezért muszáj prioritást felállítanom. Jelenleg az úszás egyértelműen az első, így minden mással annyit tudok foglalkozni, amennyi időm marad. Azért az olimpiai felkészülés sok időt elvesz" - közölte.

Hosszú Katinka csapata, az Iron Team a hét végén Dallasban, a harmadik versenyen mutatkozik be az idén debütáló International Swimming League-ben (ISL), majd egy hét múlva a következő fordulóban a Duna Arénában küzd a pontokért. Hosszú kiemelte: nagyon izgalmas napok várnak rá és csapatára, valamint a többi úszóra.

"Talán most a legjobb úszónak lenni: annyi lehetőség, újdonság, forradalmi dolog van.

Elindult a profi liga az úszásban, mi pedig már tűkön ülünk, hiszen két forduló közben lement a sorozatból - mondta, majd úgy folytatta, hogy az alapvetően egyéni sportágban most a csapatok küzdelme kerül előtérbe, ami "teljesen más színt visz az úszásba".

Hozzátette: az Iron Team célja bekerülni a Las Vegas-i döntőbe, ahová a négy európai csapat közül kettő juthat ki.

"Nagy esélyünk van erre, de nem lesz egyszerű, mert a másik három európai csapat is nagyon erős, rengeteg világsztárral. Ritkán látunk Budapesten ennyi klasszist, maximum a világbajnokságon volt ilyen nívós mezőny. Nagy show-val készülünk, olyan hang- és fénytechnikával, ami még nem volt a Duna Arénában" - nyilatkozta.

Kiemelte: büszke arra, hogy több fronton is részese lehet a profi ligának.

"Könnyebb csak úszóként odamenni egy versenyre, ahol minden remekül meg van szervezve és csak úszni kell. Ezúttal viszont nemcsak versenyző, hanem csapatkapitány, csapattulajdonos, szervező és a liga nagykövete vagyok egyszerre. Biztos nagyon izgalmas lesz számomra is ennyi kihívásnak megfelelni. Mindent beleadok annak érdekében, hogy minden fronton a legjobban sikerüljön, a nézők pedig olyan élményt kapjanak, ami újszerű és izgalmas az úszósportban" - mondta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×