eur:
392.76
usd:
366.13
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Wikipédia/Chris Hunkeler

Harmincezer futó veszi birtokba Budapestet a hétvégén

A hétvégén rendezik a Budapest Maraton Fesztivált, amelyre a szervezők 30 ezer résztvevőt várnak.

"Tíz távra lehet benevezni a maraton mellett az 500 métertől a 30 kilométerig, illetve egyénileg és csapatban is lehet indulni" - magyarázta Kocsis Árpád, a Budapest Sportiroda ügyvezetője.

A kétnapos fesztivál szombat reggel 9 órakor kezdődik

és vasárnap délután 3 óra körül ér majd célba az utolsó futó.

"85 országból jönnek, az egyénileg indulók száma több mint hatezer lesz csak a maratonon, összesen 30 ezer emberre számítunk" - nyilatkozta az ügyvezető. A versenyközpont a Pázmány Péter sétányon, az ELTE campusán lesz, ahol egyben egy kiállítást is rendeznek, ahol egészséges ételeket kóstolhatnak meg az érdeklődők, sportokat próbálhatnak ki, illetve híres emberekkel is találkozhatnak.

A futók útvonala mellett

több mint harminc zenés pont is lesz mindenféle stílusban.

Rengeteg vidéki és külföldi szurkolót is várnak a pálya mellé. Kocsis Árpád szerint: akinek semmi köze a futáshoz, annak is fantasztikus sportélmény lesz.

Az óriási rendezvényen több mint 1700 ember fog dolgozni, a beszállítóktól az orvosi készenlétig. Sok ezer négyzetméternyi sátrat építenek fel, kamionok hordják a futók ajándékcsomagjához szükséges termékeket. Csaknem százfős orvosi stáb dolgozik az eseményen.

"Ez egy hatalmas futógyár, amelyben nagyon sok ember dolgozik azért, hogy ebben a két napban ez a harmincezer résztvevő a lehető legjobb körülmények között és biztonságosan tudja teljesíteni az általa választott távot" - mondta Kocsis Árpád.

A maraton ideje alatt forgalmi korlátozásokra kell számítani.

Szombaton a budai és a pesti rakparton, valamint délután 16 és 17 óra között a Lánchídon és a Szabadság hídon és környékén lesznek korlátozások. Vasárnap reggel, délelőtt és kora délután a budai és a pesti rakpartok, a Lánchíd és a Szabadság híd lesz lezárva. A Szentendrei út belső szakaszán is sávlezárás lesz. A BKK kéri a fővárosban közlekedőket, hogy aki teheti, úti célja megközelítéséhez válassza a kötöttpályás közösségi közlekedési eszközöket, elsősorban a metróvonalakat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×