eur:
393.87
usd:
365.14
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Bronzérmes a magyar női válogatott

Bronzérmesként zárja az asztaliteniszezők nantes-i csapat Európa-bajnokságát a harmadik helyen kiemelt magyar női válogatott, miután a szombati elődöntőben 3-1-re kikapott a honosított kínai játékosokkal felálló, hetedikként rangsorolt portugáloktól, így nem jutott a fináléba.

Legutóbb 2011-ben, Gdanskban sikerült a magyar női csapatnak Eb-dobogóra állnia, akkor is harmadik lett.

A szombati meccsen magyar részről nem Póta Georgina, hanem Madarász Dóra (a világranglistán 58.) vívta az első találkozót, ellenfele a 40 éves, tollszárfogásos technikával játszó Yu Fu (39.) volt. Bár a 26 éves magyarnak voltak remek megoldásai, nem tudta megszorongatni a 2016-os budapesti Eb ezüstérmesét, a júniusban Európa Játékok-győztes Yu három szettben nyert.

A második párban a kétszeres kontinensbajnok Póta (32.) a nála kilenc évvel fiatalabb, Yuhoz hasonlóan Kínában született, 25 éves Shao Jienivel (88.) csapott össze, s a világranglista-helyezések közötti különbség azt vetítette előre, hogy sikerülhet az egyenlítés. A balkezes rivális azonban máshogy gondolta, felszabadultan játszott, nagyszerűen szervált, s ahogy jöttek a pontok, egyre inkább extázisba került. Póta ugyan próbált nyugodt maradni, de végül négy szettben alulmaradt, a magyar válogatott pedig nagyon távol került a döntőtől.

Pergel Szandrára (66.) várt a feladat, hogy Leila Oliveira (166.) ellen visszahozza a reményeket, s ő nem is okozott csalódást. Bár az első játszma szoros küzdelem után az ellenfélé lett, a folytatásban a budaörsiek 30 éves, balkezes játékosa tudásával ellensúlyozta Oliveira lelkesedését és sikerült szépítenie.

Következett a két éljátékos összecsapása, Yu Fu és Póta csatája. A magyar asztaliteniszező ezúttal is csak egy szettet tudott nyerni, Yu pedig magabiztosan menetelt a győzelem felé, amit végül megérdemelten meg is szerzett a csapatának.

A másik ágon a lengyeleket simán legyőző, címvédő románok jutottak a fináléba.

A Bátorfi Zoltán által irányított magyar válogatottnak Pótán, Madarászon és Pergelen kívül Hartbrich Leonie volt még a tagja, de ő nem jutott játéklehetőséghez a tornán.

Mindkét nemnél 24 csapat vesz, illetve vett részt a franciaországi kontinensviadalon, a nyolc-nyolc csoportból csak az első helyezettek jutottak a kieséses szakaszba. A magyar férfi válogatott a csoportkör után búcsúzott.

A döntőket vasárnap rendezik.

később:

férfiak:

Svédország (2.)-Portugália (10.) 16.00

Németország (1.)-Franciaország (3.) 19.00

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×