eur:
395.64
usd:
371.99
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Twitter/MLSZ

Vereséget szenvedett a tartalékos magyar válogatott Podgoricában

A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-es vereséget szenvedett felkészülési mérkőzésen Montenegrótól. A legjobb, amit tehetünk, hogy gyorsan elfelejtjük a látottakat, s várjuk a hétfői tétmérkőzést.

Marco Rossi szövetségi kapitány csapata már a második percben vezetést szerzett Holender Filip találatával, a hazaiak viszont előbb a 32. percben Nebojsa Kosovic révén egyenlítettek, majd a győztes találatukat Stefan Mugosa szerezte 11-esből a 75. percben. (Az élő közvetítést a cikk végén olvashatják vissza.)

A magyarok három újoncot avattak a kezdő Gazdag Dániel, illetve a csereként beállt Ferenczi János és Sigér Dávid révén, utóbbi lett az ezredik játékos, aki pályára lépett a nemzeti együttesben.

A magyar válogatott továbbra is nyeretlen Montenegró ellen: egy döntetlen mellett másodszor kapott ki. A hazaiak kispadján győzelemmel debütált Faruk Hadzibegic szakvezető.

Nagyszerűen kezdett a magyar válogatott, ugyanis első támadásából gólt szerzett Holender révén, aki először volt eredményes a nemzeti együttesben. Nem sokkal később pedig Holman keresztlécre lőtt egy szabadrúgást. Az álmosan kezdő hazai csapat aztán felébredt és a tizedik perctől átvette a játék irányítását, s bár kétszer Dibusz bravúrosan védett, a harmadik ziccert - egy gyönyörű támadás végén - már ő sem háríthatta, mert a korábban Újpesten is futballozó Kosovic kilőtte a bal sarkot. Az egyenlítést követően valamelyest megint aktívabbá vált Marco Rossi szövetségi kapitány csapata, így mindkét fél előtt adódott kisebb-nagyobb lehetőség, de az eredmény nem változott a szünetig.

A második félidőt is a magyarok kezdték jobban, ám Sigér és Kovács próbálkozását is védte Petkovic. A kezdeti vendégrohamok után nagyon visszaesett a meccs színvonala, de ehhez nagyban hozzájárult a sok csere is, ami miatt nem alakult ki folyamatos játék, egyedül Dzsudzsák szabadrúgása volt veszélyes ebben a periódusban. Az utolsó negyedórához közeledve Montenegró váratlanul 11-eshez és ezáltal vezetéshez is jutott. A hajrában igazi helyzetei a hazaiaknak voltak, akik többször átrohantak a kinyíló magyarokon, azonban Dibusz bravúrjainak köszönhetően nem született újabb gól.

A magyar csapat hétfőn Szlovákiát fogadja sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen a Groupama Arénában.

Az élő közvetítés

  • Montenegró: Mijatovics – Marusics, Simics, Tomasevics, Radunovics – N. Vukcsevics – Boljevics, Koszovics, Szavicsevics, Haksabanovics – Becsiraj.
  • Magyarország: Dibusz – Bese, Lang, Baráth, Korhut – Gazdag, Holman – Németh K., Kleinheisler, Nagy D. – Holender.

A 2. percben Németh Krisztián és Nagy Dominik előkészítése után Holender Filip közelről a kapuba lőtt, vezet a magyar válogatott, 0-1.

A 4. percben Holman Dávid, szabadrúgásból, a léc tetejét találta el.

A 8. percben Becsiraj hét méterről, tisztán fejelhetett, szerencsére Dibusz Dénes jól helyezkedett.

A 10. percben Kleinheisler László lőtt kapura, Mijatovics vetődve védett.

A második tíz perc kevesebb helyzetet hozott, mint az első.

Kis kitekintés az Eb-selejtezőkre: eddig egy meccs ért véget, az olaszok 3-1-re nyertek Örményországban.

A 22. percben Marusics nagy helyzete kimaradt: Dibusz kiválóan robbant ki a kapujából, s zárta a szöget.

A 32. percben a korábbi újpesti játékos, Nebojsa Koszovics 18 méterről a magyar kapuba lőtt.

A 36. percben Holman Dávid, aki az imént túl önzetlen volt, most nehéz szögből, balról is lőtt. Majdnem neki lett igaza, alig ment el a labdája a bal kapufa mellett.

Kiegyenlített első félidő után szünet.

Willi Orbán, Sigér Dávid és Kovács István állt be a magyar csapatba, Gazdag, Baráth és Kleinheisler ment le. Sigér Dávid a magyar válogatott történetének ezredik játékosa.

Kovács István nagy helyzetb e került Nagy Dominik labdájával, de a kapus lábát találta el.

Feljött a montenegrói csapat, Mugosa lőtt jól, Dibusz védett.

Korhut Mihály lement, Ferenczi János szeméyében a harmadik újonc is pályára lépett.

Holender, Varga Roland csere.

Dzsudzsák Balázs Nagy Dominik helyén, a 68. percben. Rögtön lőtt egy szabadrúgást, Petkovics védett.

Lang a játékvezető szerint elrántotta a tizenhatoson belül Mugosát, a sértett pedig belőtte a büntetőt, 2-1.

Bese közelről, a bal oldalról mellé lőtt. Már csak négy perc van hátra.

Dibusz óriási bravúrjával zárult a mérkőzés. Meg magyar vereséggel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×