eur:
394.73
usd:
371.17
bux:
65789.37
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: veszpremarena.hu

Mégsem bővítik a Veszprém Arénát

A tervezett négy helyett három magyarországi helyszínen rendezik meg a Szlovákiával közös, 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságot.

A tervek arról szóltak, hogy 8 ezresre bővítik a jelenleg 5170 férőhelyes Veszprém Arénát, a bajnok és BL-döntős Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának otthonát. A kibővített létesítmény a 2022-es férfi kézilabda Eb egyik helyszíne lett volna.

A Miniszterelnökség közleményben jelezte, hogy a kormány megvizsgálta a bővítés lehetőségeit, és az előzetes tervezői becslés alapján a Veszprém Aréna bővítése jelenleg gazdaságosan nem megvalósítható.

A tíz évesnél alig régebbi csarnok bővítése többe kerülne, mint egy teljesen új megépítése.

Hozzáteszik, hogy a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság megrendezésében a kormány a továbbiakban is kiemelten támogatja a Magyar Kézilabda Szövetség törekvéseit,

a kontinensviadal magyarországi mérkőzéseinek így az új budapesti multifunkcionális csarnok, az új szegedi aréna, valamint a debreceni Főnix csarnok ad majd otthon.

Magyarországon három csoport, valamint az egyenes kieséses szakasz meccseit rendezik meg a 2022-es Eb-n.

Az Index júliusban arról írt, hogy a tervezett 3 milliárdos költség helyett Veszprém önkormányzata 39 milliárdos összeget terjesztett a város közgyűlése elé még tavaly ősszel egy megvalósíthatósági tanulmány alapján.

A Miniszterelnökség közleménye szerint a döntés nem érinti

  • a Veszprém Aréna jobb megközelítését szolgáló 8-as és 82-es főutak összekötését,
  • a Modern Városok Programon belüli fejlesztések részeként már zajló új uszoda kivitelezését,
  • a Petőfi Színház felújítását.

Valamennyi további fejlesztés, így az Aranyosvölgyi-híd előkészítése is a tervek szerint halad. Veszprém 2023-ban Európa Kulturális Fővárosa lesz, amely az aréna bővítéséhez szükséges forrásoknál több támogatást és fejlesztést jelent a város számára. Csak a jövő évi költségvetés további 5 milliárd forint forrást biztosít erre a célra a megyeszékhely számára – teszik hozzá.

Nincs szükség átszervezésre

Az információ időben jutott el a Magyar Kézilabda Szövetséghez, a veszprémi helyszín kiesés miatt nagy átszervezésre nincs szükség - mondta az InfoRádiónak Horváth Gabriella főtitkár. Hozzátette: elég lesz a három sportcsarnok a három csoport mérkőzéseinek megrendezésére.

A 2022-es Eb rendezéséért felelős szervezőbizottság felállt, ez együttműködik a szlovák partnerrel és az európai szövetséggel. Az első egyeztetések lezajlottak, jó a munkakapcsolat. Optimistán tekintünk a szervezés további szakaszára - közölte a főtitkár.

Hamarosan bemutatják az Eb logóját és arculatát. Emellett a háttérmunka is gőzerővel zajlik - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Már a földeken fáj, hogy nem iszunk eleget

Már a földeken fáj, hogy nem iszunk eleget

Már a legjobb hazai borvidékeken is egyre gyakoribb látvány, hogy megműveletlenül hagyják szőlőiket a gazdák. Ez nemcsak szomorú látlelet a szektor állapotáról, de kifejezetten veszélyes is, mivel a nem gondozott szőlőtől néhány év után érdemi termést nem lehet várni. A Portfolio Checklist mai adásában ezzel az egy témával foglalkoztunk, Braunmüller Lajost, az Agrárszektor főszerkesztőjét egyebek mellett arról kérdeztük, hogy milyen piaci dinamikák vezettek a kialakult helyzethez, merre lenne a kiút, és hogy mi köze van ennek az egésznek az újvilági borokhoz. A Portfolio podcastjeiben kiemelten foglalkozunk a hazai borpiaccal, a Rókusfalvy Pál barmarketingért felelős kormánybiztossal készült interjúnk itt, Héja Csabával, az MBH Bank vezető elemzőjével készített adásunkat pedig itt érhető el.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×