eur:
393.83
usd:
368.29
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Infostart

Megvan a férfi kéziválogatott szövetségi kapitánya

Gulyás Istvánt nevezték ki a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányává - jelentették be a magyar szövetség sajtótájékoztatóján. Segítője Chema Rodriguez, a Veszprém korábbi irányítója lesz.

Gulyás István szakmaiságát nem szabad megkérdőjelezni, kellemes meglepetés volt vele Veszprémben dolgozni – mondta Nagy László, a magyar szövetség alelnöke.

„Éreztem benne a kihívást, amivel én is tudok azonosulni”

- tette hozzá.

A cél, hogy minél eredményesebben szerepeljen a válogatott a jövő januári Európa-bajnokságon, bár a csoport nem könnyű – fejtette ki.

Nagy László közölte: a csapategység mellett a stabilitást kell előtérbe helyezni, valamint fejleszteni az erőnlétet. Ennek érdekében a stáb egy új, norvég erőnléti edzővel bővült, aki már elkészítette a nyári programot a játékosoknak.

A keretnek plusz napok is rendelkezésre állnak majd az összetartásokra az eddigiekhez képest. Nagy László elmondta azt is, hogy ő is ott lesz minden edzésen és mérkőzésen, így segítve a csapatot.

Gulyás István és stábja szerződése a 2022-es, a magyar-szlovák Eb-ig szól. Az új szövetségi kapitány elmondta, hogy az olimpiai szereplésről sem szabad lemondani, de mindig a következő világverseny a legfontosabb – jelen esetben a januári Eb.

„Ilyen felkérésre nem lehet nemet mondani.

Nem volt kérdés, hogy elvállalom a feladatot. Olyan stábot állítottunk össze, amibe a saját szakterületén profi szakemberek válogattunk” – mondta Gulyás István.

A szakvezető játékosként 84-szeres válogatott, tagja volt 1997-ben a világbajnoki negyedik együttesnek. Edzőként az osztrák Krems és a kuvaiti Khaitan után tért haza, Dunaújvárosban, Vácon, Gyöngyösön dolgozott. A Veszprém utánpótlásában vállalt szerepet, majd tavaly ősszel ideiglenesen irányította a felnőttcsapatot is.

A másodedzőnek kinevezett Chema Rodriguez videóüzenetben közölte magyarul, hogy köszöni a bizalmat. A spanyol irányító öt évet töltött Veszprémben, idén nyáron vonult vissza a francia Sarantól, ez lesz az első edzői feladata.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×