INFORÁDIÓ 
2020. április 8. szerda
Dénes

kézilabda

férfi kézilabda-válogatott

gulyás istván

chema rodriguez

Megvan a férfi kéziválogatott szövetségi kapitánya

Megvan a férfi kéziválogatott szövetségi kapitánya

Infostart / Kaposi Dávid

Gulyás Istvánt nevezték ki a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányává - jelentették be a magyar szövetség sajtótájékoztatóján. Segítője Chema Rodriguez, a Veszprém korábbi irányítója lesz.

Gulyás István szakmaiságát nem szabad megkérdőjelezni, kellemes meglepetés volt vele Veszprémben dolgozni – mondta Nagy László, a magyar szövetség alelnöke.

„Éreztem benne a kihívást, amivel én is tudok azonosulni”

- tette hozzá.

A cél, hogy minél eredményesebben szerepeljen a válogatott a jövő januári Európa-bajnokságon, bár a csoport nem könnyű – fejtette ki.

Nagy László közölte: a csapategység mellett a stabilitást kell előtérbe helyezni, valamint fejleszteni az erőnlétet. Ennek érdekében a stáb egy új, norvég erőnléti edzővel bővült, aki már elkészítette a nyári programot a játékosoknak.

A keretnek plusz napok is rendelkezésre állnak majd az összetartásokra az eddigiekhez képest. Nagy László elmondta azt is, hogy ő is ott lesz minden edzésen és mérkőzésen, így segítve a csapatot.

Gulyás István és stábja szerződése a 2022-es, a magyar-szlovák Eb-ig szól. Az új szövetségi kapitány elmondta, hogy az olimpiai szereplésről sem szabad lemondani, de mindig a következő világverseny a legfontosabb – jelen esetben a januári Eb.

„Ilyen felkérésre nem lehet nemet mondani.

Nem volt kérdés, hogy elvállalom a feladatot. Olyan stábot állítottunk össze, amibe a saját szakterületén profi szakemberek válogattunk” – mondta Gulyás István.

A szakvezető játékosként 84-szeres válogatott, tagja volt 1997-ben a világbajnoki negyedik együttesnek. Edzőként az osztrák Krems és a kuvaiti Khaitan után tért haza, Dunaújvárosban, Vácon, Gyöngyösön dolgozott. A Veszprém utánpótlásában vállalt szerepet, majd tavaly ősszel ideiglenesen irányította a felnőttcsapatot is.

A másodedzőnek kinevezett Chema Rodriguez videóüzenetben közölte magyarul, hogy köszöni a bizalmat. A spanyol irányító öt évet töltött Veszprémben, idén nyáron vonult vissza a francia Sarantól, ez lesz az első edzői feladata.

Nyitókép: Infostart
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018