eur:
392.35
usd:
365.87
bux:
66823.12
2024. április 26. péntek Ervin
Toby Alderweireld (b) és Jan Vertonghen (k), a Tottenham Hotspur játékosa, illetve Andre Onana az Ajax kapusa a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén Londonban 2019. április 30-án.
Nyitókép: MTI/AP/Frank Augstein

Este eldől, hogy lesz-e angol házidöntő a Bajnokok Ligájában

Lesz-e tiszta angol döntő? Tegnap este óta ezzel a kérdéssel is kiegészült az amszterdami Ajax–Tottenham találkozóról felírható mondatok sora. A Liverpool várja az ellenfelet, eddig csupán egyszer, a 2008-as moszkvai döntőben volt a BL-végjáték mindkét szereplője a Premier League csapata.

A Tottenhamnek, amely korábban még BL-elődöntős sem volt, nemhogy finalista, nem lesz könnyű dolga. Miután az első mérkőzést 1-0-ra elveszítette az Ajax ellen Londonban, így hátrányból kezd a Johan Cruyffról elnevezett arénában.

2008 óta, amikor a Chelsea először jutott története során BL-döntőbe, nem került olyan gárda a fináléba, amely korábban még nem szerepelt. 1996 tavasza óta egyetlen olyan csapat sem lett finalista, aki otthon elveszítette az első mérkőzést – huszonhárom éve éppen az Ajax tudta kijavítani a hazai botlást a görög Panathinaikosz ellen.

Ami kedden sikerült a Liverpoolnak (túl azon, hogy megnyerte a maga mérkőzését pályaválasztóként), vagyis, hogy pótolja két gólerős csatárát, az nem ment a Spursnek nyolc napja Londonban. Harry Kane és Szon Heung Min nélkül vérszegény volt a támadójáték, az Ajax pedig kihasználta egyik nagy helyzetét. A Bajnokok Ligája történetének leggólerősebb ázsiai játékosa amúgy felettébb fontos láncszem: a mostani kieséses szakaszban a Tottenham góljainak éppen a felét szerezte.

A fogadóirodák oddsaiból kiindulva az Ajax óriási favorit, de ha valamit megtanultunk a 2019-es tavasz BL-mérkőzésein, az az, hogy nem szabad hinni a papírformának.

Mauricio Pochettino, a londoni kék-fehérek argentin menedzsere mindazonáltal hangsúlyozza, hogy egyáltalán nem esélytelenek a továbbjutásra, az angol sajtóban pedig olvasható egy számadat, amely szerint 29 százalékos a Spurs sansza a továbbjutásra. (Ebből következően: 71 százalék az Ajaxé.)

Ami az egyébként várhatóan a legerősebb tizenegyével kiálló Ajaxot illeti, az esti lesz a tizenhetedik mérkőzése a sorozatban, ezekből csupán egyet, a Real Madrid elleni otthonit veszítette el. Miután a legutóbbi három hazai mérkőzésén otthon nem nyert, idegenben viszont igen, nem meglepő a statisztika: pályaválasztóként gyengébb a mérlege, mint vendégként. Ugyanakkor, a Manchester United 2010–2011-es csapatának nyomába lépve, az előző két kiírás mindegyikében igaz volt az egyik döntősre (Juventus 2016–2017, Real Madrid 2017–2018), hogy több mérkőzését nyerte meg idegenben, mint otthon.

Az Ajax–Tottenham Hotspur BL-elődöntő 21 órakor kezdődik, az M4 élőben közvetíti, de olvashatják majd az Infostart folyamatosan frissülő tudósítását is.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×