eur:
392.8
usd:
366.09
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Hat góllal győzött a Bayern – helycsere a tabellán

A Borussia Dortmund két, a Bayern München viszont hat góllal győzött a német labdarúgó-bajnokság 25. fordulójának szombati játéknapján, így a két csapat helyet cserélt a tabellán, amelyet jobb gólkülönbségüknek köszönhetően immár a címvédő bajorok vezetnek.

A Bayern házigazdaként a Wolfsburgot verte meg 6-0-ra, a Borrusia Dortmund pedig - ugyancsak hazai pályán - a Stuttgartot győzte le 3-1-re. A müncheniek csatára, Robert Lewandowski kétszer volt eredményes, ezzel - 17 találattal - ismét a góllövőlista élére állt. A lengyel játékos már 197 gólnál jár a német élvonalban, ezzel ő lett a Bundesliga történetének legeredményesebb külföldi játékosa. Korábban a Borussia Dortmundban 74, a Bayernben pedig eddig 123 gólt szerzett. Az eddigi csúcstartó - Lewandowskival holtversenyben - a perui Claudio Pizarro volt 195 találattal.

Az RB Leipzig mindkét magyar válogatott játékosa, Gulácsi Péter és Willi Orbán végig a pályán volt az Augsburg ellen gól nélküli döntetlennel végződött meccsen.

Dárdai Pál vezetőedző együttese, a Hertha BSC 2-1-re kikapott a Freiburg otthonában. A házigazdák az első játékrészben vezetést szereztek, a berliniek a 77. percben Vedad Ibisevic találatával egyenlítettek, majd három percre rá a bosnyák támadó saját csapata kapuját is "bevette". A Freiburg magyar légiósát, Sallai Rolandot sérülés miatt nem nevezték a találkozóra.

Bundesliga, 25. forduló:

Bayern München-VfL Wolfsburg 6-0 (2-0)

Borussia Dortmund-VfB Stuttgart 3-1 (0-0)

SC Freiburg-Hertha BSC 2-1 (1-0)

RB Leipzig-FC Augsburg 0-0

később:

FSV Mainz 05-Borussia Mönchengladbach 18.30

pénteken játszották:

Werder Bremen-Schalke 04 4-2 (1-1)

vasárnap játsszák:

1899 Hoffenheim-1. FC Nürnberg 15.30

Hannover 96-Bayer Leverkusen 18.00

hétfőn játsszák:

Fortuna Düsseldorf-Eintracht Frankfurt 20.30

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×