eur:
393.1
usd:
366.89
bux:
66823.53
2024. április 26. péntek Ervin
Pintér Attila, a Puskás Akadémia vezetőedzője a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében játszott Debreceni VSC – Puskás Akadémia FC visszavágó mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2018. május 8-án.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Pintér Attila elárulta, mi hiányzik neki a legjobban

Bár kapott ajánlatokat, a megfelelő feltételek miatt nem fogadta el azokat Pintér Attila, kétszeres magyar bajnok futballedző.

Nyár óta nincs csapata Pintér Attilának. A tréner legutóbb a Puskás Akadémiánál dolgozott, és úgy érzi, minden célt teljesített, amit vállalt. A Nemzeti Sportnak adott interjúban azt mondta, talán egyedül a Magyar Kupa-döntő miatt van hiányérzete. „A játékosokkal és a szakmai stábbal mindent megtettünk az Újpest ellen, de azon az estén elpártolt mellőlünk a szerencse, és tizenegyesekkel alulmaradtunk.”

A volt szövetségi kapitány arról is beszélt, mivel töltötte az elmúlt fél évet.

„Ilyenkor lehetőség nyílik felkészülni a következő megméretésre, és az új trendeket követve bővíteni a szakmai tudásomat.”

Pintér Attila azért nem fogadta el az azóta érkezett megkereséseket, mert a kitűzött célokhoz képest nem voltak meggyőzőek a feltételek. Hozzátette, hogy másodosztályú csapatnál is szívesen dolgozna.

„Ebben a sportágban töltöttem el az életemet, előbb játékosként, majd edzőként. Mindig a magyar labdarúgásért akartam tenni, azért, hogy fejlődjön a futballunk. Egy bizonyos idő után nem a kispad, hanem az öltöző illata hiányzik, és az adrenalin, mert igazi sportember vagyok.”

A volt szövetségi kapitány változtatásokat sürget az utánpótlás-nevelésben.

„Teljesen meg kell újítani az utánpótlás-nevelést. Más koncepcióra van szükség, tanulni kell a külföldi példákból. Felhozhatjuk Spanyolország, Németország, Belgium, Hollandia vagy Svájc esetét, a korábbi sikertelen világversenyek után mindegyik nemzetnél rájöttek, nem működött a rendszerük. Ezt követően átértékelték a labdarúgásukat, és mertek újítani.

Mi csak beszélünk róla, de nem lépünk, pedig a Magyar Labdarúgó-szövetség és a kormány minden támogatást megad hozzá.

Ám akiknek többet és jobban kellene dolgozniuk azért, hogy előrelépjen a magyar futball, nem teszik meg. Ha változik az utánpótlásképzés, az NB I színvonala is növekszik” - fejtette ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×