eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyerges Zsolt, a Szolnoki Olaj KK ügyvezető igazgatója a szolnoki Vízilabda Aréna átadó ünnepségén 2013. november 16-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Nyerges Zsolt kivonul a sportból is

Szolnoki sportbeli érdekeltségeit is feladja az üzletember: a helyi labdarúgó-, kosárlabda- és vízilabdaklub tulajdonosa a teljes sportvagyont átadja a városnak.

Több milliárd forintnyi sportvagyont ad át adományként a következő hónapokban Szolnok városának Nyerges Zsolt, az erről szóló szándéknyilatkozatot már aláírta - írja a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Új Néplap.

A lap pénteki számában a - két hete nyolcadszor Magyar Kupa-győztes - Szolnoki Olaj KK férfi kosárlabdacsapata tulajdonosi alapítványának alapítója, a Szolnoki Dózsa vízilabdacsapat tulajdonosi alapítványának alapítója, az NB III-as labdarúgócsapatot működtető Szolnoki MÁV FC Kft. tulajdonosa elmondta: a háttérben megkezdődött a szakértői munka a legmegfelelőbb jogi és szerződéses keretek kidolgozására. Hozzátette: amint megtalálják a legmegfelelőbb konstrukciót, tájékoztatni fogják a nyilvánosságot.

Nyerges Zsolt úgy gondolja, hogy a profi és utánpótlás-csapatok változatlan színvonalú működtetéséhez szükséges sportlétesítmények a bajnokság végéig átkerülhetnek a városhoz, és folynak a tárgyalások a klubokról is. Kitért arra, hogy egy folyamat kezdetén tartanak, mielőtt a klubok és az utánpótlás is Szolnok városához kerülnének, elsőként az alapvető működésükhöz szükséges sportlétesítményeket adja át.

Szavai szerint egyetlen dolog vezérli, biztosítani, hogy a jövőben ugyanilyen magas színvonalon működjenek a felnőtt klubok és az utánpótlás is. Egyben kiemelte: Szalay Ferenc polgármester személye számára garancia arra, hogy a rendezett háttérrel átadott létesítmények megfelelő helyre kerülnek.

"Én pedig mindig ott fogok állni a csapatok mellett, és biztosan feltűnök majd a szolnoki lelátókon, mert szurkolóként sohasem tudnék tőlük elszakadni"- nyilatkozta. Nyerges Zsolt a lapnak beszélt arról is, hogy a kosárlabdával 22 éve, a vízilabdával tíz éve foglalkozik, és ezalatt összesen 26 kupa- és bajnoki győzelmet szereztek. Mint mondta: az Olaj nyolcszoros magyar bajnok és immár nyolcszoros kupagyőztes, amelyből" a '91-es bajnoki aranyán kívül mindegyiket a mi időszakunkban szerezte, emellett a 2011-es Szuperkupát is megnyertük".

Emlékeztetett arra is, hogy a vízilabdaklubbal szintén példátlan utat tettek meg az elmúlt tíz évben: a Szolnoki Dózsa az ország legsikeresebb csapata, amely három magyar bajnoki cím, három Magyar Kupa és két Szuperkupa mellett Bajnokok Ligáját és Európai Szuperkupát nyert.

Nyerges Zsolt kiemelte a fejlesztéseket is: hétévnyi előkészítés és megvalósítás után 2018-ra mindent felépítettek, amit elterveztek. A Vízilabda Arénára, a Tiszaligeti Stadionra, az utánpótlás pályáira és főépületeire és az egyéb létesítményekre akkori beruházási értéken mintegy 5 milliárd forintot költöttek - mondta. Ha mindezt ma kellene megteremteni, ismerve az építőiparban bekövetkezett robbanásszerű árváltozásokat, a költségek akár 8-10 milliárd forintra is rúghatnának - fűzte hozzá. Emellett százmilliós sportvagyont képviselnek a kapcsolódó eszközök, például a városi sportcsarnokban található berendezés is, amely az első osztályú kosárlabdameccsekhez elengedhetetlen, a lelátókkal, palánkokkal, LED-fallal együtt - sorolta. Nyerges Zsolt azt mondta: értéktől függetlenül a szolnoki Tiszaliget európai szinten is egyedülálló sportkomplexum lett, ahol csak végigsétálni is fantasztikus élmény.

A kivonulás okairól így nyilatkozott: "Az elmúlt évben jelentősen lecsökkentettem az üzleti aktivitásom, ezért nyilvánvalóan a sportban vállalt szerepemnek is meg kell változnia. A szüleim engem klasszikus humanista módon, nyitott szellemben neveltek. Úgy nőttem fel, hogy belém táplálták: az embernek társadalmi felelőssége, hogy visszaadjon a közösségnek, amelynek tagja."

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×