eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A veszprémi Lékai Máté a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 13. fordulójában játszott Telekom Veszprém - Meskov Breszt mérkőzésen a Veszprém Arénában 2019. február 24-én.
Nyitókép: A veszprémi Lékai Máté a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 13. fordulójában játszott Telekom Veszprém - Meskov Breszt mérkőzésen a Veszprém Arénában 2019. február 24-én. MTI/Bodnár Boglárka

Lékai Máté: kiegyensúlyozottabb lett az életem

A hétvégén lezárul a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportköre, és jó esély van arra, hogy mindkét magyar együttes a második helyen végezzen.

Ha a Veszprém pontot szerez a Kielce otthonában szombaton, a második helyen végez csoportjában. A veszprémieknek az első helyre már nincs esélyük, mert a listavezető Barcelona előnye négy pont. Vereség esetén a Vardar Szkopje még megelőzheti őket, de ahhoz le kell győznie a címvédő Montpellier-t, mivel a pontazonosság esetén rangsoroló egymás elleni eredmény a magyar csapatnak kedvez.

Célunk a második hely – jelentette ki egyértelműen az InfoRádió Hetes című műsorában Lékai Máté, a veszprémiek irányítója.

„Nehéz meccsre számítok. A Kielcét sérülések sújtják, de telt ház előtt mindig kemény meccset játszunk velük. Minimum egy, de inkább két pontért utazunk” - közölte a válogatott játékos. Az ellenféltől sérülés miatt hiányozni fog Alex Dujshebaev, Daniel Dujshebaev, illetve a csapatkapitány Michal Jurecki.

Lékai Máté szerint fontos, hogy ne kezdjenek még egyszer olyan rosszul, mint a legutóbbi fordulóban, a fehérorosz Breszt ellen, amikor negyedóra után négy góllal vezetett az ellenfél.

Az egyenes kieséses szakaszban már minden gól döntő lehet

– tette hozzá.

Ha a Veszprém megszerzi a második helyet, az alsó ágról érkező portugál Sporting CP lesz az ellenfele a negyeddöntőbe jutásért.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Az Én Valentin-napom! ??? #asracokakikertodavagyok #Noebaba? @lekaimate

Kiss Ramóna (@ramona_kiss) által megosztott bejegyzés,

Az irányító beszélt az apai feladatairól is. Gyermeke, Noé még januárban, a világbajnokság idején született.

„Kiegyensúlyozottabb lett az életem. Bármi van, a fiam rám mosolyog, és akkor minden gond elszáll, és ettől boldogabb az életem”

- fejtette ki.

Kemény csatára számít a Szeged

A magyar bajnok Szeged számára tét nélküli az utolsó forduló, hiszen a horvát PPD Zagreb elleni, hazai meccstől, illetve a többi eredménytől függetlenül a B csoport második helyén végez, és minden bizonnyal a dán Bjerringbro/Silkeborg együttesével találkozik a rájátszás első körében.

"Szeretnénk jó játékkal és győzelemmel búcsúzni a csoportmeccsektől. Jó csapat lesz az ellenfelünk, amely még harcol az ötödik helyért, így kemény csatára van kilátás. Nem vagyunk frissek, ez lesz ebben az évben a kilencedik meccsünk. A Ferencváros elleni bajnokin a lövések mutatták meg leginkább a fáradtságot, rengeteget hibáztunk" - idézte klubja honlapja Juan Carlos Pastor vezetőedzőt.

A spanyol tréner hangsúlyozta, védekezésben is előre kell lépniük, támadásban pedig gyorsabbnak kell lenniük.

Az EHF Kupa csoportkörének negyedik fordulójában a magyar csapatok azokhoz az ellenfelekhez látogatnak, amelyekkel egy hete pályaválasztóként találkoztak. A Tatabánya bravúros, háromgólos győzelmet aratott a német Hannover-Burgdorf felett, és a továbbjutás kiharcolása érdekében ezúttal is pontot kellene szereznie, vagy legrosszabb esetben csak egy-két góllal kikapnia. Az A csoportban a Balatonfüred már Veszprémben is vereséget szenvedett a francia Saint-Raphaëltől, és idegenben sem várható bravúr a magyar együttestől.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×