eur:
392.64
usd:
366.03
bux:
66508.74
2024. április 26. péntek Ervin
Märcz Tamás, a magyar csapat szövetségi kapitánya a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság férfi versenyének csoportkörében játszott Georgia – Magyarország mérkőzésen 2018. július 16-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Kemény, de jó mérkőzésre számít az oroszok ellen Märcz Tamás

A magyar férfi vízilabda-válogatott kedden az orosz együttessel csap össze Világliga- és Európa Kupa-selejtező mérkőzésen Győrben. A szövetségi kapitány 14 játékost hívott meg a találkozóra, de betegség miatt módosítania kellett a névsoron. Märcz Tamás az InfoRádiónak azt mondta, kemény találkozóra számít, és már várja az Európa kupa nyolcas döntőjét is.

Jó, "használható" mérkőzést ígér az orosz válogatott ellen keddre Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Ezt követően Málta ellen mérkőzik a magyar csapat, majd jönnek az Európa-kupa-mérkőzések, a hármas sorozatból az első találkozó lesz a legfontosabb, mert azzal már a legjobb négy közé lehet kerülni, és a Világligába lehet jutni, ami fontos mérföldkő lesz a tokiói olimpia felé vezető úton - tudta meg az InfoRádió magától a szövetségi kapitánytól.

"Ezek a lehetőségeink vannak a május végi, június eleji felkészülési időszakig, hogy együtt legyünk.

Gőzerővel mennek a bajnokságok, a klubtornák. Figyelem őket, és amikor összekerülünk, igyekszünk maximális erőbedobással és nagy figyelemmel dolgozni.

Ha ilyenkor kis téglákat is rakunk hozzá a házhoz, akkor is azok hasznosak legyenek így év közben" - tette hozzá Märcz Tamás.

A keddi mérkőzésen 14 játékos kaphat lehetőséget, a névsoron a végsőkig módosítani kellett, miután betegség miatt többen nem tarthatnak a csapattal. Kimarad Zalánki Gergő, Vadovics Viktor, Hárai Balázs és Pohl Zoltán, a helyükre Szedlmayer Tamást, Bedő Krisztiánt és Nagy Ádámot hívta be a szakvezető.

Märcz Tamás az InfoRádiónak azt mondta, kemény találkozóra számít az oroszok ellen, és már várja az Európa-kupa nyolcas döntőjét is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×