eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Neymar, a Paris Saint-Germain játékosa a gólját ünnepli a labdarúgó Bajnokok Ligája hatodik, utolsó fordulójában, a C csoportban játszott Crvena zvezda - Paris Saint-Germain mérkőzésen Belgrádban 2018. december 11-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Srdjan Suki

Kiderült, melyik a világ legértékesebb futballklubja és ki a legértékesebb játékos

A KPMG könyvvizsgáló cég legfrissebb elemzése szerint a Manchester City áll a világranglista élén. A játékosok között a brazil Neymar értéke a legmagasabb, a bérköltségek tekintetében pedig az FC Barcelona a rekorder több mint félmilliárd eurós kiadással.

A KPMG kedden nyilvánosságra hozott tanulmánya alapján a spanyol bajnoki címvédő katalán egyesület tavaly 562 millió eurót költött a fizetésekre, ami 42 százalékos növekedést jelent a 2017-es évhez képest.

Az elemzésből az is kiderült, hogy jelenleg 1,182 milliárd euróval az angol bajnoki címvédő Manchester City a világ legértékesebb futballcsapata, míg a játékosok ranglistáját ebben az összevetésben Neymar, a Paris Saint-Germain brazil támadója vezeti, aki a KPMG számításai szerint 229 millió eurót ér. A második helyen csapattársa, a világbajnok francia Kylian Mbappé áll (215 millió euró), míg a harmadik a Barcelona argentin sztárja, Lionel Messi (203 millió euró).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×