eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Danyi Gábor a győri csapat edzője a női kézilabda NB I Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria mérkőzésén a győri Audi Arénában 2019. január 2-án.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

A Győr nyerte a rangadót

A címvédő Győri Audi ETO KC házigazdaként 39-33-ra legyőzte a Ferencváros csapatát a női kézilabda NB I szerda esti rangadóján.

A vendégek a montenegrói Bobana Klikovac és Djurdjina Malovic, illetve a holland Danick Snelder játékára nem számíthattak, a hazaiaktól pedig a norvég Nora Mörk és Tomori Zsuzsanna hiányzott. Előbbi súlyos térdsérülés után gyógyul, utóbbi éppen ezen a mérkőzésen tért volna vissza márciusi térdműtétjét követően, de influenzás megbetegedés miatt nem léphetett pályára.

A győriek közül a brazil Eduarda Amorim bokasérülés miatt már a második percben kivált, de csapattársai gyorsan reagáltak, rendezték a védekezést - aminek ő az egyik kulcsembere -, és a tizedik percben már 6-3-ra vezettek. Ezt követően viszont hat percig nem találtak be, amit az FTC kihasznált és egyenlített, ám a holland Nycke Groot vezérletével 5-0-s sorozattal válaszolt a Bajnokok Ligája címvédője (11-6).

A győriek jobban védekeztek, és rendkívül gyors ellentámadásaikra sem talált ellenszert a Ferencváros, amely a szünetben már hétgólos hátrányban volt (18-11). Az első félidőben lövéshatékonyságban is egyértelmű fölényben volt az ETO, de a kapusteljesítményekben még nagyobb volt a különbség (48, illetve 18 százalék).

A második félidő elején Danyi Gábor, a hazaiak vezetőedzője időt kért, mert az FTC egy 4-0-s szériával felzárkózott. A Győr védekezésben kiemelt figyelmet fordított Háfra Noémi és Kovacsics Anikó semlegesítésére, így a fővárosiak elsősorban a tapasztaltabb szélsőikben bízhattak. Felváltva születtek a gólok, ebben az időszakban nem sokat törődtek a védekezéssel a csapatok, majd kilenc perccel a vége előtt egy percet kettős emberelőnyben tölthetett a Ferencváros, de nem tudta kihasználni, mert a norvég Stine Oftedal így is betalált.

A hajrában tovább nőtt a különbség a két csapat között, így az ETO fontos lépést tett bajnoki címe megvédése felé, az NB I-ben ugyanis nem rendeznek rájátszást, a csapatok között pontegyenlőség esetén az egymás elleni mérkőzéseik gólkülönbsége rangsorol.

A két csapat február 2-án és március 2-án a Bajnokok Ligája középdöntőjében, április 27-én pedig a bajnokságban ismét megmérkőzik egymással, és valószínűleg tavasszal a Magyar Kupa végjátékában is találkoznak majd.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×